跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

你地阿B既奶咀轉M碼未?

各位媽咪:

我阿B依家食緊S碼既奶樽,佢呢排食奶食得唔係甘好,唔知係咪奶咀孔太細呢?其實點樣先知道要換大D奶咀孔呀?

大宅

Re: 你地阿B既奶咀轉M碼未?

轉咗M碼啦!一個月囉! [quote]

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

mandy & shany,

嘩.已經轉左喇?!點樣先知要轉呀?你地買過d新奶咀定係鑽大d個孔呀?

子爵府

WINNIE
唔好篤呀, 我就'奶'左野
唔怪得知阿女成日噴奶, 原來之前篤出黎D窿好鬼大 (我用PIGEON的篤窿野). 依家買左D新M碼咀就好正, 食得快左好多.

伯爵府

好媽媽勳章

Mei,

真架...........甘我唔買囉...仲諗住買tim.好彩咋...

子爵府

winnie
係呀, 我同哥哥的L碼咀比拼過, 老公篤出黎的仲大過L 唔怪得勁噴啦 不過我估都好講手勢.

翡翠宮

好媽媽勳章

我都係衰o左呀... 用 pigeon 最細果頭吉哂 d 奶咀, 大到阿 b 噴奶, 跟住去萬x 望望, 個窿真係大過 L 果 d , 搞到我要全部奶咀買過 s ....
最慘係, 想買 m 又無圓頭賣, 依家 s 又太細 .....

伯爵府

好媽媽勳章

Mei & Jolo,

如果係甘,買過d新既奶咀好過囉...

喂喂....我想問,你地點樣發覺bb係因為奶咀太細而要換架?我都唔知幾時要換... ?-(

子爵府

winnie
食得太慢 & 索晒氣.

伯爵府

好媽媽勳章

Mei,

其實s碼跟m碼分別大唔大架?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

初初用開 NUK & DR. BROWN, 見 BB 食得慢就吉大個孔, 吉大左又買新咀, 攪到多左好多奶咀, 因為成日吉大左....

而家我轉晒用 PIEGON M 咀, 唔洗煩, 又唔洗吉.....

伯爵府

好媽媽勳章

用過幾款奶咀之後發覺piegen係最好用,唔會流奶....其他個d,飲一半流一半..好麻煩.

禁止訪問

子爵府

有冇聽人講 隔一段時間就要換新奶樽?

伯爵府

好媽媽勳章

Mei,

有聽過....不過照唔照做就自己決定囉..如果仲係好新淨既,換左好似好浪費啊.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

用 m 碼食5安唔漏奶, 用 L 碼食6安但漏好多.....

伯爵府

好媽媽勳章

我阿b用s碼都漏奶(當佢唔係好肯食個陣)..........

珍珠宮

可能以前用明火烚奶樽, 所以損耗大d.....

另外, 如果個奶樽 steam 到裂到一條條紋都要換, 因會藏污漕野.

Mei721 寫道:
有冇聽人講 隔一段時間就要換新奶樽?

侯爵府

我都嘗試換大一個size俾亞囡, 因發覺佢好似食得好辛苦咁. 但點知用大一個size佢又吞唔切. 都唔知點算

首頁

尾頁

跳至