想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好擔心...

我過兩日會去 dr yu 到做年檢, 我呢幾日好緊張, 時時都覺得自己個胸唔舒服, 我老公就話我睇落去無問題, 無唔對 "ching" 或者異樣, 但係我依然擔心... 我覺得好似多左 d 粒粒, 或者 d 粒粒大粒左... 好驚呀...

大宅

Re: 好擔心...

Retail,

自從而家加強左 宣傳 "粉紅行動", 成日都會意識到個胸...希望妳冇事 !!!

大宅

唔好自己嚇自己.....

放鬆D.....會冇事

大宅

mrs_chan, bh

多謝你地呀 ... 我唔知係唔係諗得太多, 我尋晚發惡夢呀, 好恐怖... 我老公都叫我唔好自己嚇自己, 不過下年我唔會 book 咁遲, 唔想驚咁耐...

大宅

retail,

放鬆d.. 唔洗擔心.. dr yu 好好人架... 咩都可以問架... good luck

大宅

rubyhappy2

我會 try my best 去放鬆 d, 同埋問多 d. 請問如果 dr yu 覺得我有需要做其他 test, 係咪要第二日同埋係第二處地方做架? thanks.

大宅

retail,

你睇成點呀 ??

大宅

rubyhappy2

唉, 無得睇呀... dr yu 病左呀... :-(

我同老公準備出門口既時候, 開電話至知佢病左, 希望佢無事啦...

我要等到今個 thur 先有得睇呀, 不過我重諗緊去唔去...? 因為我上個月 m 16 日來, 我已經開始谷緊 m 來啦. 我同姑娘講, 佢話唔驚, 重之無來 m 就做得. 不過當我話我 concern 個胸口既粒粒, 佢就話應該 ok, 不過你自己決定.

我胸口 d 粒粒已經開始脹痛同大粒左, 我老公都驚 dr yu 會 based on 而家既情況去判斷我有無事, 怕會令我更擔心. 我一開初都係咁諗, 但係如果今個 thur 唔睇, 又要等多2-3個 weeks 啦...

你係我, 你會點做呀????

大宅

retail,

你意思係 m 來前, d 粒粒會大d????

你可以詳細同dr yu講,.. 唔同時間.. 反應係點... 不過, 係要預左, dr yu 可能要你再去覆診...病向淺中醫....

如果你覺得診金太貴, 可以直到同 dr yu 講, 叫佢寫信俾你去政府睇啦... 佢唔會介意架...

大宅

rubyhappy2

我覺得 dr yu 收費唔貴, 相比上年我係仁安 check, 而家已經平左好多好多. 我其實預左 dr yu 會叫我去做 mamogram 同 ultrasound, 我已經同老公商量過, 如果係, 我會叫自己睇開既 panel doctor 寫張 referral letter 比我, 去公司既 lab 做. 然後再攞 d 片返去比 dr yu 睇. 當然啦, 如果 dr yu 話覺得有 d 嘢叫我唔好等, 又可以即刻幫我約倒, 我就唔會等啦...

其實我兩年前都做過 mamogram, 上年只係照 ultra sound, 所以我都覺得係時候要再做...

係呀, 每次 m 前我 d 粒粒都會大, 完 m 之後又變返細...好唔開心... 好 frustrated... 每月如是, 我覺得我咁樣好影響我身邊既人...我真係好唔開心呀... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

別墅

放鬆 d, 冇事架!!

大宅

retail,

你知道有問題, 早d 醫啦.. 唔好驚.. 勇敢面對... 我地大家都支持你 ..

大宅

真係好多謝你地呀. 我決定今個 THUR 去見 DR YU, 我相信佢可以比 D ADVISE 我.

大宅

retail,

你睇完 dr. yu 情況點呀?

大宅

rubyhappy2

dr yu 話我無事! 佢用手幫我 check左幾下, 睇過晒我帶去 d 舊片同 record, 叫我唔使擔心, 亦唔使再照 ultra sound & mammogram, 因為我分別係前年同上年做過. 個 ??片要下個 thur / fri 先有 result. 姑娘話如果無事, 唔會打電話比我, 不過我可以自己打電話去問... 所以希望佢唔好打比我啦...

我今日收到好幾個 bk 既 sisters 既 messages, 關心我 body check 既 result. 我真係好開心同埋好多謝你地...

首頁

尾頁

跳至