跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有無試過咁...亞囡唔食奶, 可以點做呀???

比亞囡玩屎我喇, 尋日比佢食奶, 好似比毒藥佢食咁, 屎都唔肯開口食奶, 跟住喊咗成個幾兩個鐘, 成日都係食咗1餐奶咋,
點算呀??? 我啲幾日發覺佢唔係好食奶呀!!! :-( :-(

男爵府

Re: 你地有無試過咁...亞囡唔食奶, 可以點做呀???

HAPPY-BABY,

我阿囡在一個月前已經係唔肯用奶樽,叫佢飲奶好似叫佢去死,狂喊,人地以為佢傻左,真是唔明! 試下用學習杯睇下肯唔肯??KELLY BB最後變左用匙,到現在都是! 你話搞唔搞笑呀,其實,還有冇其他BB食奶用匙咁得意??

大宅

我覺得可能佢 "偶" 牙仔, 心情唔好呀. 呢幾日我個女都好扭計, 不過就叫做肯食野, 但係脾氣唔係咁好囉.

如果佢真係唔食就唔好迫佢, 佢肚餓自然同你食晒......睇下有冇辦法同佢玩下玩具, 等佢開心 d 囉. 咁心情好自然食得. 或者試下用匙羹喂, 又或者試下用學習杯.....要用唔同方法, 真懊惱!!!

大宅

kellylamyc ,
你用匙餵, 咪飲好耐? :-( ?-(

HAPPY-BABY,
意粉仔都試過飲飲下唔飲, 咁我咪"坐"住支奶先, 同佢掃風, 掃完佢又飲啦..有時佢係飲到頂住條氣所以唔飲架咋,,,你有冇試過同佢掃一掃先再飲呀?

大宅

我個女都試過飲到一半, 享度叫, 咁當時唔知, 咁鬧佢啦, 跟住諗佢唔食算數, 抱起佢就 "啃" 左, 跟住再比佢又肯飲啊, 原來頂住度氣..........

大宅

意粉,
佢又唔係頂住度氣喎, 因為佢都無食奶, 我真係無佢符呀!

kellylamyc
我都會試吓用學習杯既

男爵府

意粉,

大約30-60分鐘飲6-9安,ok啦!! 無計,其他方法佢都唔飲.

意粉 寫道:
kellylamyc ,
你用匙餵, 咪飲好耐? :-( ?-(

HAPPY-BABY,
意粉仔都試過飲飲下唔飲, 咁我咪"坐"住支奶先, 同佢掃風, 掃完佢又飲啦..有時佢係飲到頂住條氣所以唔飲架咋,,,你有冇試過同佢掃一掃先再飲呀?

大宅

kellylamyc 寫道:
意粉,
大約30-60分鐘飲6-9安,ok啦!! 無計,其他方法佢都唔飲.

30-60分鐘飲6-9安??? , 咁真係好耐了,, :-( D奶奶都會凍哂了

大宅

我個仔又係唔肯飲奶呀, 不過就好鍾意食糊仔, 但又唔可以餐餐都食糊仔喎, 所以都好頭痛呀.
我bb已經食左一罐雀巢米粉喇, 不過聽人講雀巢米粉好甜, 食得多會唔會唔係咁好呢, 咁邊隻牌子好d呢, 介紹一下呀.

複式洋房

大宅

芷殷又係唔肯飲奶, 同happy-baby,mm126,一樣啊 ! :-(
唔通大部份b到呢個時候係咁 ?
芷殷已經係細碼b啦. :-(

大宅

我囝囝又一樣唔係好鐘意奶奶. 糊仔又麻麻. 用2oz奶開成半碗仔食剩幾匙或唔係happy meal. 之後反而又要飲3-4oz奶奶. 其他餐數都唔穩定. 我囝囝食緊gerber糊仔. 因為無糖, 可能口淡淡, 所以唔係好鐘意食. 好似萬朝有好多口味. 但唔知會唔會加添其他雜質呢?

大宅

有時無食奶﹐只係喊都會吞D風落肚架。耐不耐掃下風穩陣D。

我個女唔肯食時都要用匙﹐大概半個鐘到啦﹐包埋掃風。

佢又唔係頂住度氣喎, 因為佢都無食奶, 我真係無佢符呀!

大宅

意粉仔好仲意食萬朝既芝士乳酪糊仔, 朋友話另一隻萬朝既蕃茄魚好多bb都好仲意食, 但意粉仔就唔like, 雀巢果隻真係好甜, 亞囝初初食, 而家唔多食, 奶就照飲, 佢10分鐘內可以飲到7oz奶,,,但仲未比粥, 諗住呢幾日試下煲比佢食,,

大宅

芷殷

唉, 我都覺得好煩呀, 我囡囡今晚又無食奶喇, 扭完喊完就瞓咗喇; 我囡囡會好你嗰個少少, 因為上個禮拜六打完針, 姑娘話佢而家係大碼BB, 重有少少脂肪比個衰豬係度玩嘢

大宅

哈哈 happy-baby,

的bb係咪約埋一齊蝦我地架 !
芷殷今晚又玩我, 諗住費事晚晚浪費的奶,叫工人沖2oz啦, 點知她又好快飲完, 我即刻入去沖多2oz, 她又唔飲.激 c 我啦.

妳囡囡大碼, 好好多.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

Cherie&MoMo 寫道:
was,

你會唔會試下加少少菜茸/果茸落糊仔度, 或者brandon仔會食多少少呢??

all,

我個衰豬mo mo又係咁呀, 好多時都食淨奶, 已經只係食6oz之嘛, 成日食到4安度就自動stop, 好似有個量杯o係個肚度咁 粥仔又唔多願食喎, 有時食得半碗仔, 真係激c我喇!!!

前日我食飯果時有d豆腐蒸魚肉, 抱住mo mo, 佢見到我食o野就鬼刹咁嘈, 我咪夾丁丁咁多冇味o既豆腐俾佢食囉, 佢又鬼咁鍾意喎, 唔俾佢就想打人咁,後尾我都要唔食, 一齊離開張枱佢先唔嘈咋!!

光頭仔媽,

我已經加過蘋果茸, 香蕉茸, 紅蘿蔔茸, gerber菜茸. brandon仔都係媽媽地. 我會試o下萬朝. 睇o下佢有無興趣. 真係再唔鐘意. 都會試o下煲粥仔. 依家你工人煲成點? 煲咩款式? d b通常係要一口氣食奶. 唔夠追奶再開. 唔知點解, 通常唔食.

男爵府

意粉,
我都覺工人餵得辛苦,不過,都是個句,只要佢肯食就得!!
kelly 都試過萬朝蕃茄魚,她都鍾意,暫時食heinz和雀巢米糊.

首頁

尾頁

跳至