跳至

首頁

尾頁

別墅

你地而家有無食補品或者湯水呢?

而家大概五個月, 我覺得自己開始唔夠氣, 我老公話都要開始補定一d滋陰補氣的湯水, 你地有無好介紹?

男爵府

Re: 你地而家有無食補品或者湯水呢?

滋陰補氣的湯水我唔識, 但係我有飲件牛骨湯, 蕃茄薯仔湯, 雞湯同牛奶.....

別墅

Hildatong 寫道:
滋陰補氣的湯水我唔識, 但係我有飲件牛骨湯, 蕃茄薯仔湯, 雞湯同牛奶.....

我飲雞湯會燥, 我老公會煲鮑魚, 响螺豬展湯, 蕃茄牛肉湯, 有時都會飲先搾果汁, 好似蘋果汁, 奇異果汁同埋飲鮮奶

大宅

我日日飲燕窩同鈣奶, 仲有維他命C, E & 鈣. 去唱K, 屋企人都話我好夠氣 :mrgreen:

大宅

環保接龍勳章

我日日食燕窩同黃豆製品,因為黃豆含好多鈣,所以成日食

男爵府

早晚食血燕 + 高鈣鮮奶

別墅

由於我有粒纖維紐喺個子宮度,所以唔敢補,但太補反而補倒佢越來越大,咁就好麻煩啦。所以依家都淨係飲d正常湯水咋。

別墅

moubb,

咁醫生講對你有個瘤對有bb或者生時有無影響, 你要take care wor!

別墅

我係其他欄抄到以下資料, 唔知係唔係真, 不過有d好似檸檬, 橙同埋豆漿我就唔係好明點解唔得, 請大家俾下意見!!

可以食:
花膠
蕃茄薯仔湯
奇異果
燕窩
雞蛋
紅提子
菠菜
鮮奶
蘋果

香蕉
豆漿 (如果陀

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

豆漿......點解囡就飲得,囝唔可以飲呀

男爵府

[quote]
jessica314 寫道:
我係其他欄抄到以下資料, 唔知係唔係真, 不過有d好似檸檬, 橙同埋豆漿我就唔係好明點解唔得, 請大家俾下意見!!

可以食:
花膠
蕃茄薯仔湯
奇異果
燕窩
雞蛋
紅提子
菠菜
鮮奶
蘋果

香蕉
豆漿 (如果陀

別墅

我之後有尾d朋友, 亦都有問d做咗人地媽媽, 佢地話呢d係睇你用中醫定西醫的角度去睇, 食唔食都係試乎大家!

另外, 有d人話唔好食蔘, 但係我唔夠氣, 咁仲可以食咩呢!

別墅

jessica314

佢就話個廇唔會影響倒bb的,不過就會同bb一齊大,我可能會覺得有d痛。不過touch wood,到依家五個月都唔覺得有痛。

別墅

moubb,

咁希望你同bb都繼續平平安安, 大家都係等待自己bb出世的日子

首頁

尾頁

跳至