意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 241055

BB 好似好細咁 ~ 23週 ~ 腰圍33吋

大宅

國民生產總值:3384

好媽媽勳章

BB 好似好細咁 ~ 23週 ~ 腰圍33吋

BB 好似好細咁, 而家23週啦, 但腰圍只有33吋
我個人比較細粒, 5呎高, 未有BB之前係112磅,
有左之後一直瘦, 最勁瘦左10磅, 維持瘦左8磅一段時間,
而家23週, 仲瘦緊5磅.

去醫生到check size, BB細左1週, 醫生話食到就食,
訓到就訓多D, 由而家開始要keep住

我成日自己覺得個肚好細, 好擔心呀! :-(

別墅

國民生產總值:541

Re: BB 好似好細咁 ~ 23週 ~ 腰圍33吋

我都係23週呀~~ 我條腰34, 都唔係好大個肚...
聽人講話我地肥與瘦唔重要, 只要bb size正常就得, e生話細左1週應該唔係大件事, 我之前都係咁, 但過一陣又追番.... 唔好咁擔心啦, bb遲下會大得好快架喇! 我地一齊俾心機啦!

男爵府

國民生產總值:8329

醒目開學勳章

我個時bb37week去照到正常呀
但我臨生既時候...個肚都係得34吋=.="

大宅

國民生產總值:3235

我比你仲嚴重!
我25週了, 肚圍35吋
5呎5, 未有BB之前係接近60kg,
有左之後一直瘦, 最勁瘦到51kg,
而家55kg.... 比未bingo....仲少5kg..... 即係11lb~

去醫生到check bb size, BB有d部份岩size,
有d部份細左1週-2週, 醫生話無問題架~
最緊要係有"持續"長大..... 真係細3週以上先叫有問題~
你都唔好擔心~
越擔心bb擔唔吸引!!!
不過, 我都覺我訓多d好d!
我而家仲成日半夜點幾先訓,真係

[/url]

洋房

國民生產總值:383

我個肚都好細. 同你一樣23周, 32" 肚圍
未有bb前105磅. 今胎仲係第二胎
不過都唔使擔心, 最緊要訓到就okay

我第一胎果陣成6個幾月先有而家4個幾月咁大個肚

複式洋房

國民生產總值:279

我34週時,肚圍都係得34寸咋!起初睇私家醫生話我個B細了兩週,都係叫我要多D休息。後來同人講開,話瞓多D個B會長胎,於是我一有時間就瞓。而家BB都仲係細一週,不過醫生話佢有長大,即係胎盤及胎水功能正常,唔需要太擔心。
所以你都無需太擔心,只要佢有成長就得啦!

子爵府

國民生產總值:12340

我都係23週, 肚圍都好勁, 可能我本身都肥, 有左之後, 未有瘦過喎, 上個月產檢, 醫生都話我阿b細左一週, 胎水少, 但今個月去做產檢, 一切正常番, bb size 同週數一樣大, 唔洗擔心, 個肚大細, 唔代表bb都細架, 要多d休息, 早d瞓, 食吓燕窩會長胎架~

子爵府

國民生產總值:14766

tabasco 寫道:
BB 好似好細咁, 而家23週啦, 但腰圍只有33吋
我個人比較細粒, 5呎高, 未有BB之前係112磅,
有左之後一直瘦, 最勁瘦左10磅, 維持瘦左8磅一段時間,
而家23週, 仲瘦緊5磅.

去醫生到check size, BB細左1週, 醫生話食到就食,
訓到就訓多D, 由而家開始要keep住

我成日自己覺得個肚好細, 好擔心呀! :-(

我同你既身形好接近架, 我未有bb時有115磅, 我就高你小小, 我有5尺2寸高, 我最初果幾個月都係重得幾磅咋, 我害喜現象好嚴重呀, 所以重得小呀, 你唔使太擔心阿b細架, 我而家36週幾個肚圍都係得38寸咋, 醫生話 bb size 比正常多或少一週都係正常架, 唔使咁介意, 我最初個肚都係好細, 去到七個月時個肚好似人地五個月到咋, 最緊要係訓多d, 飲多d鮮奶或媽媽奶, 阿b就會大得好快架喇, 我而家個肚雖然唔算好大, 不過條腰已經痛到好辛苦, 墜住墜住咁, 所以唔好唸住個肚大就等於bb size大呀, 有可能係胎水多咋, 如果廿幾週個肚已經好大既話, 到後期bb大得仲多既時候你會覺得條腰頂唔順架, 慢慢黎啦, 到後期你就覺得之前行路都輕鬆好多架, 我而家行路好似老人家咁喇

大宅

國民生產總值:4152

我而家4個月, 陀孖b都係得31吋肚圍, 重左1磅0乍

別墅

國民生產總值:588

我未有bb的時候只有100lb,五尺高,但現在28週已經有125lb,肚圍有成37吋,是否過大?
醫生話bb的頭和身都和週數一樣,而佢的腳仔就比原來的週數大1週•
其實大家都唔駛擔心,因為bb在最得數週會大得很快的•

複式洋房

國民生產總值:447

我而家28周, 都係得33吋肚咋, 腰重係得29吋, 不過比起未有之前都大左10吋, 我唸SIZE 不太重要掛, 醫生話正常就得啦

複式洋房

國民生產總值:282

我諗肚圍& SIZE 都係因人而異既,唔會有一個準則的...
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.