產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇去過廣華北翼10樓照超音波?

今朝去檢查, 醫生安排我另一日去個度照超音波, 有冇媽咪去過? 點解唔係檢查時順便照(4/F)?
我有些擔心, 係咪BB有咩問題?

大宅

Re: 有冇去過廣華北翼10樓照超音波?

有呀 ! 咩樹 ????
果邊部機靚啲架, 照 BB 會清楚啲, 不過其實冇咩係唔會去 10/F 照架喎, 你有冇問醫生點解要再照呀 .
而家唔好担心住, 你問清楚醫生先啦

大宅

叮叮噹噹,
因為4/F 轉介左我去10/F做唐士綜合檢查, 所以安排左我去10/F照超音波.
我上星期上左10/F照詳細超音波, 部機好似清過4/F. 上面原來有兩間房, 一間係照2D, 一間係4D. 原本我仲以為我有份照4D添, 點知最後都只係叫左我入2D間房. 醫生都解釋得幾詳細, 我又問佢我有無份照4D, 點知佢話無特別野, 普通既唔會安排架, 而我見另一個孕婦係4D房出來仲鬼甘開心添.
醫生同我講, 以後跟返4/F既產檢時間返去就得架啦. 所以妳唔洗擔心架, 上10樓照超音波並唔係好大問題架....放心D啦
~~

複式洋房

咁我想問係4/F度係照2D家4D家?我尋日問姑娘,佢話係照3D個喎~~

[img align=right]http://img.mms.sohu.com/mms/1841/65/70065/p2.gif[/img]

男爵府

到時差唔多係34week, 醫生只係同我講話安排我做, 話如早照睇唔到d咩喎, 但今朝檢查佢又話冇咩野, 我問佢我唔係重左好多, 佢話我都有重, 係肥肚唔肥身個隻喎, 駛唔駛去私家醫生度睇下呢!?

子爵府

叮叮噹噹~
我仲馱緊bb 時都上過去兩次..一次係去2d ..一次係4d ..兩次醫生(外籍果個)用尺度我個肚時都話我個肚細..我果陣時重左22磅左右..但睇落去唔覺..bb 出世都有六磅七..我係長胎唔長水果隻!!果陣時我都有出去出面睇過一次..不過都無咩特別..之後就一直返去檢查!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

點解你當時唔問醫生呀?你可以打電話去問下,咁你就不用咁擔心囉。

我係孖胎,所以次次都係去10樓北翼睇醫生及照超聲波。
10樓4號房D醫生及護士都好好人呀!

男爵府

都係自已衰lor, 諗住係4/F照, 返到屋企先知係10/F, 我有打電話問廣華, 聽電話個人只係話因部機係10/F喎, 佢話4/F只係照BB既大小, 而家咪有些擔心lOR :cry:

子爵府

叮叮噹噹~
我果陣時上去都係照bb size咋bor !!
而中期照詳細既反而係4/f !!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

我星期3先去完check up, 醫生話

首頁

尾頁

跳至