嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

急:應該轉奶粉嗎?

我bb本來食香港雪印,後來因有痰,呼吸不順暢便看醫生,醫生話一切正常,不過就比咗罐能恩低敏1號我試下,之後我再買多罐大裝,現在就快吃完,我應該繼續吃能恩低敏1號,還是轉其他牌子奶粉?因聽人講吃低敏奶粉味道淡,營養好似少些,但醫生話無分別,我心思思想轉明治呀!大家給我一點意見吧!
開心寶寶祉翹仔[/url]

男爵府

大廚勳章

Re: 急:應該轉奶粉嗎?

既然醫生都話ok..就相信佢既專業啦

男爵府

食日本奶粉末必一定好,!美素佳兒唔錯

伯爵府

Hello tabo817,

記得我嗎? 我非常同意 "食日本奶粉末必一定好!", 我諗只要隻奶粉夾到bb, 邊隻都無所謂嘛, 無謂成日轉, 轉得多反而唔係咁好, 我選擇食能恩低敏1號係因為bb出世响醫院食開, 見我囡囡大小便OK, 皮膚幾好&冇敏感, 長肉和增磅都不過不失 (出世3.165kg, 現在3個幾月已經>7kg了), 所以一直給囡囡食, 諗住食到6個月後便會轉2號. :-P

侯爵府

我係路過的.
"食日本奶粉末必一定好"
我想問其實咁日本奶粉有咩好. 我成日都見到lee度d媽咪話會選日本奶粉, 究竟有d咩好?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

tabo817:如果bb食恩低敏1號無問題就應該給他繼續食無為再轉其它喇!

珍珠宮

我囝仔都係食日本奶粉既, 不過我都同意佢唔係一家最好, 真係要夾架, 我都識得朋友係識其他奶粉, bb都肥肥白白架 :mrgreen:
不過低敏奶粉真係唔可以長期食架喎.

伯爵府

點解低敏奶粉唔可以長期食 ? 點先為之長期 ?

cway 寫道:
我囝仔都係食日本奶粉既, 不過我都同意佢唔係一家最好, 真係要夾架, 我都識得朋友係識其他奶粉, bb都肥肥白白架 :mrgreen:
不過低敏奶粉真係唔可以長期食架喎.

首頁

尾頁

跳至