意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 16|主題: 77876

請教餵夜奶的方法

別墅

國民生產總值:756

請教餵夜奶的方法

我應唔應該叫醒呀b食夜奶?如果唔叫佢自己醒會大哭,如果叫會唔會永遠戎唔到夜奶? :-(

禁止訪問

國民生產總值:3556

Re: 請教餵夜奶的方法

複式洋房

國民生產總值:125

或者你嘗試臨訓個餐比多一安佢食,佢飽肚自然訓得熟,久而久之,佢就可以介,因為我對孖B 都係咁介夜奶

大宅

國民生產總值:1016

我亞b呢幾晚都係10:30食完奶瞓,到2點多佢就喊,我就好似平時咁比5oz奶佢飲,但佢飲左3oz就唔飲.於是第二晚,我就比水佢飲,跟住"tum"佢瞓,佢就會再瞓到5:00左右,咁樣算唔算開始戎夜奶

琥珀宮

國民生產總值:153247

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mimi_mimi 寫道:
我亞b呢幾晚都係10:30食完奶瞓,到2點多佢就喊,我就好似平時咁比5oz奶佢飲,但佢飲左3oz就唔飲.於是第二晚,我就比水佢飲,跟住"tum"佢瞓,佢就會再瞓到5:00左右,咁樣算唔算開始戎夜奶

都算 ga, 佢 g 後 d 時間會慢慢 "tun" 番晏 d 先醒 ga

男爵府

國民生產總值:9236

2019新春慶豚圓 2019勳章

carmanfung 寫道:
或者你嘗試臨訓個餐比多一安佢食,佢飽肚自然訓得熟,久而久之,佢就可以介,因為我對孖B 都係咁介夜奶

我有時都想臨訓個餐比多一安佢食,但佢唔食,試過食左之後掃風時嘔左出黎

複式洋房

你bb 有幾大,因為有時佢短時間食得太快好容易嘔番出來,我大孖就係(女仔)小孖係男仔所以有分別,仔仔用15分鐘可食曬8安幻,囡囡要45分鐘,仲要中場休息,佢場剛剛吃飽你唔好立即抱起佢等一陣才掃風,你嚐試喂BB食奶時30度角抱佢食無咁容易嘔,因為BB食導短,胃細,如果你平放喂佢食,佢無咁容易落到個胃,(我係睇書學番來)咁BB比較容易吃多一點, :-P :-P

大宅

國民生產總值:1016

臨瞓前比多一安會唔會多得制,事關我亞b2個月都未夠,現吃5安奶(連水加奶粉即5-1/2 oz),若加一安,即連水加奶粉有成6-1/2oz
ill 寫道:
[quote]
carmanfung 寫道:

複式洋房

mimi_mimi
如果你bb兩個月都未夠,我諗你唔好咁快同佢介夜奶,我對孖b,都差不多4個月,因為佢地出世比起一個bb輕,(大孖5磅,妯孖4.5磅)佢地一喊,我就喂佢地,所以你唔好心急,個個bb唔一樣,最緊要佢健康 :lol: :lol:
仲有一件想請教你,你點整 birthday ticker 我整極都整唔都,可否教我.

thk

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.