跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地砌左BB床未呀 ?

你地有冇聽過太早砌BB床, BB會小器早產架 ?
我仲未砌呀, 我唸住放產假果個星期先至同老公一齊砌咋, 會唔會太遲呀 ?

男爵府

Re: 你地砌左BB床未呀 ?

I have heard it before, my husband and I have made it 2 days before, but I will be 39 weeks tmr....I think you can prepare it after 37 weeks as BB is more safe and ready to come out.

How many weeks are u now?

子爵府

我而家36週3日喇

禁止訪問

男爵府

Are u starting your leave now? Actually I am not believe it, but I am afraid the dust and dirts make the bb bed and bedding, so I prepare it not so early.

別墅

我都唔係好信呢樣野。昨天已經砌好bb床,因為妳唔知小b會唔會早出世,同埋有得 36週個肚都好定了,什麼東西基本上都可以做。
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

子爵府

henhen 寫道:
Are u starting your leave now? Actually I am not believe it, but I am afraid the dust and dirts make the bb bed and bedding, so I prepare it not so early.

henhen,
我仲未放產假呀, 因為我想陪BB多d, 所以我放前1後9呀, 希望阿B唔好咁早出世喇, 我都唔想咁快砌床呀, 我又係驚有塵係張床, 砌完冇理由搵布遮住佢架, 好似好大吉利事咁呀

別墅

jenjen123 寫道:
我都唔係好信呢樣野。昨天已經砌好bb床,因為妳唔知小b會唔會早出世,同埋有得 36週個肚都好定了,什麼東西基本上都可以做。

我都唔係好信呢味野, 因為prepare 小b 隨時出世. 我35週就已經砌好床仔啦, 其實都唔驚有塵, 因為點都要再抹一次; 至於bb床舖我都貪得意放埋一齊啦, 望住好開心呀! 不過呢幾日會拎去洗, 之後就要防塵啦. :lol:

大宅

我都啱啱整好bb床, 尋日先買左一套七件的sanrio用品(床圍,枕頭,被套...) 永安買八折

複式洋房

我都係28w左右砌在BB床,我驚BB隨時出世,不過我無望住老公砌,費時BB小器

男爵府

會唔會敏左少少??? 小心d wor....
你不如用你d床單cover住黎防塵lor, 床單有d花有d公仔唔會覺得唔利事掛.

男爵府

嘩..
我都唔記得幾時砌好bb床lu..
都好耐吓...
好似八月尾就砌好...
我都有望工人同老公砌BB床...佢地一路砌, 我仲一路take pics tim...

因為老公九月中飛咗去做野, 要成11月零先返...
又驚bb會早出世而佢又唔喺香港...咪砌左先囉...

大宅

我叫我老公等我入左院先自己砌, 一來怕小氣, 二來砌床好快jar wor ...唔洗提早咁多ar ...........

別墅

mimi1102 寫道:
我叫我老公等我入左院先自己砌, 一來怕小氣, 二來砌床好快jar wor ...唔洗提早咁多ar ...........

要砌就真係好快o既, 但可以提早想像下小b 訓o係床上o既情景, 感覺都唔錯丫.... 嘻嘻

公爵府

早2個禮拜前都砌左啦, 老公起我未返到屋企之前就砌好啦, 費是小氣

simonfamily 寫道:
[quote]
mimi1102 寫道:

大宅

我諗住放產假時叫老公砌定, 等我有啲細藝, 唔駛咁悶嗎

首頁

尾頁

跳至