懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請解答, 一日未生都係擔心, 麻煩晒

我依家有18週, 今日去私家度照結構性超聲波, 醫生未肯定性別係男定女, 點解18週都未清楚, 有兩度地方照得唔清楚, 第一唔知有冇兔唇, 第二就係心臟, 佢叫我22週再照, 以為今日可以照到晒, 想問bb size 長度13cm, 重量得半磅, 我冇問佢正唔正常, 1grams等於幾磅, 希望有經驗既媽咪解答, 一日未生都係擔心, 麻煩晒

大宅

Re: 請解答, 一日未生都係擔心, 麻煩晒

你咁既心情會影響到bb架.係男定女呢個係天注定,何必太過介意呢 佢始終都係你個寶貝嗎,而且你而家先18weeks,可能遲d會好肥呢個bb.總之要保持心境快樂啦.

大宅

seeci,
1000g = 1kg
1000g = 2.2lb

我18週時BB都是半LB~

[/url]

子爵府

seeci,
我而家35w,琴日第一次去c+到照,醫生都唔100%sure我亞B性別,只係話大多數係女,但好肯定冇兔唇,一切器官正常&BB size都完全吻合週數!其實我當初都好似您咁好想好想知亞B性別&咩都好心急想知,但到咗中期後反而唔再care呢樣嘢,令我concern係亞B由18W到前日都冇照過,其實有冇問題呢?!仲有您BB得18W,係開始正式吸收&發育,所以您唔C太擔心size除非細過3w以上,只要醫生冇話唔正常就ok;照得唔清楚唔一定有問題,可能係BB角度唔好照得唔清楚;relax D,我18W果時亞Bsize細咗2w,而家已經完全吻合週數啦!

大宅

你有無弟開政府架, 可以試book政府再check下. 佢地18到22週都可以照架. 到時要佢地專弟兔唇同心臟, 甘咪唔駛再俾錢弟私家law

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都係要等到21週幾先照到囝定囡.
今次醫生仲會比佢個樣你看,仔細講解,眼,耳,口.....仲話佢五官端正喎

首頁

尾頁

跳至