自由講場

跳至

首頁
56789...49

尾頁

男爵府

Re: 申請公屋進度/問題 大家入黎繼續傾啦~(part 3)

大把人都有私家樓唔系自已名、自已再申請公屋、等有需要的人又無樓派、或者等好多年先有得上樓、講真好像二人額得$10100、三人額得$11900、基本兩個人做野一人起碼都有$6500收入啦、其實兩個人一齊做野實過額、三人都唔系好多限額、政府都唔知做咩、其實應該過額要高D、好像我都唔咁出來做野、無錢用的日子好難過呀!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 申請公屋進度/問題 大家入黎繼續傾啦~(part 3)

男爵府

畀面勳章

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

skyyoyobebe 寫道:
大把人都有私家樓唔系自已名、自已再申請公屋、等有需要的人又無樓派、或者等好多年先有得上樓、講真好像二人額得$10100、三人額得$11900、基本兩個人做野一人起碼都有$6500收入啦、其實兩個人一齊做野實過額、三人都唔系好多限額、政府都唔知做咩、其實應該過額要高D、好像我都唔咁出來做野、無錢用的日子好難過呀!

男爵府

畀面勳章

頭先我打電話去房署聽吓進度聽到係
[size=medium]你嘅申請書已到達配房階段,你將會好快收到配房通知書

男爵府

畀面勳章

不過唔敢開心住,因為唔知房署會派邊區

大宅

亞嬌:
你就好啦!
我成日打去只聽到
"你嘅申請書已到達配房階段,有適當的房間本處會發信通知你! "激死

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

祝你簡到自己鍾意既單位

男爵府

畀面勳章

其實我係2號寄咗信去配房組話唔指定要將軍澳.
如果唔係依家仲等緊..

伯爵府

好媽媽勳章

亞嬌,
恭喜哂~
將軍澳我細佬上次都有填呀...唔知係咪咁,佢二月派過到而家仲未有呢 ?
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

男爵府

畀面勳章

kitty,

thanks,我係指定要一區至咁耐,
你細佬係唔係都係指定要一區,
定係佢首選要將軍澳咋,因為指定
要一區係要經社署或議員去信先至可以指定要一區.

男爵府

畀面勳章

thanks
shirleyleung15 寫道:
祝你簡到自己鍾意既單位

男爵府

亞嬌
恭喜您、心想事成!
希望下次輪到我啦

大宅

我今年5月頭收了房署寄來藍卡!
(3人家庭申請)唔知幾時先可以派到樓呢?我係揀天水圍,屯門...如果派中轉房屋俾我我實唔要..因為個洗手間好細...好心急!...唉

男爵府

亞嬌
恭喜您、恭喜

大宅

亞嬌 寫道:
[size=medium]你嘅申請書已到達配房階段,你將會好快收到配房通知書

你過多幾日應該會收到信的.

伯爵府

好媽媽勳章

哦....咁佢又冇指定..
只是上次派東涌是去左房署講話唔要..
咁有張字寫原因..
佢就填左想要將軍澳..

咁你收到信就上黎報喜喎~
另你是幾人申請架 ?
亞嬌 寫道:
kitty,

thanks,我係指定要一區至咁耐,
你細佬係唔係都係指定要一區,
定係佢首選要將軍澳咋,因為指定
要一區係要經社署或議員去信先至可以指定要一區.
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

大宅

保濟丸123 寫道:
[quote]
亞嬌 寫道:

你過多幾日應該會收到信的. [/quote]

恭喜哂!!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最衰係,我識個個層樓係佢自己名,間公屋都係佢自己名呢~~唔知關唔關因為層樓唔過一百萬,所以政府唔理呢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

亞嬌:

我希望你成功啦,我自己都係有社署信議員信,我指明既個區佢冇俾我,俾左隔地鐵兩個站既我~~不過可能係佢地心目心都係叫一區~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁
56789...49

尾頁

跳至