跳至

首頁

尾頁

別墅

放緊產假o既你做緊乜?

我預產期20 號, 1號開始放假啦, 因為個肚已經好墬, 醫生話有可能小b 會早少少同大家見面喎, 所以我都早少少休息定, 等我有精神氣力迎接生產.

見到預產期一樣o既兩位媽咪都已經生左bb, 好感動呀, 成日諗唔知自己幾時生得呢~

別墅

Re: 放緊產假o既你做緊乜?

咁你定幾時開始放假呀? 放緊假未生o既又做緊乜呀? :lol:

複式洋房

放假真係好悶,不過我都會look吓d bb書同bb vcd,今日先look完幫bb洗白白vcd,我又腳腫行得不遠,妳哋呢!

複式洋房

我15號預產期, 31開始放產假, 個bunbun28號到, 日日都係教佢做嘢, 仲累個返工.

別墅

我預產期都係15/11呀,我1/11開始放產假,都幾悶呀,我都係在屋企上網la,出街買吓o野law!!

別墅

jen_dear 寫道:
放假真係好悶,不過我都會look吓d bb書同bb vcd,今日先look完幫bb洗白白vcd,我又腳腫行得不遠,妳哋呢!

jen_dear:

幫bb 洗白白vcd? 我無啊, 淨係得書仔咋... 今日第二日放假已經開始悶啦, bb 又郁得鬼咁犀利, 都唔知係咪唔想出黎住... 一日捱一日咁... ~_~

我上個禮拜都有腳腫呀, 又係行唔到果隻, 不過兩三日就消晒啦, 之前未試過腳腫呀, 唔知係唔係"三腫三消" 之一呢? 你第幾次腫呀?

別墅

mccmcc 寫道:
我預產期都係15/11呀,我1/11開始放產假,都幾悶呀,我都係在屋企上網la,出街買吓o野law!!

mccmcc:

你無俾老公/屋企人軟禁咩? 咁好可以出街買野?

我俾老公軟禁呀, 唔准我落街, 我一個人o係屋企時, 連沖涼洗頭都唔俾呀, 話驚我暈左無人知喎

不過, 我今日都有講大話, 話自己午睡, 其實偷偷地driving outside & shopping... 俾老公知道實大件事

你有無買到野呀?

別墅

Clares 寫道:
我15號預產期, 31開始放產假, 個bunbun28號到, 日日都係教佢做嘢, 仲累個返工.

clares:

小心身子呀, 教到累就休息下啦. 係呀, 我工人下個禮拜到, 我想知你由邊度開始教起? 我唔知點同佢講呀....

別墅

我開始後悔咁早放假添.... 早知咁無所是事, 返埋呢個禮拜先啦....

別墅

仲有無媽咪就黎放假 or 放緊產假? 一齊傾下計丫, 時間快過d 嘛

別墅

我已經放前2,我1/11先開始放咋,我都已經覺得悶呀

別墅

你預產期幾時呀,我15/11呀 :-P

別墅

mccmcc 寫道:
你預產期幾時呀,我15/11呀 :-P

咁... 我仲衰過你, 我20號先到預產期呀... 悶到震

禁止訪問

別墅

mccmcc:

你無俾老公/屋企人軟禁咩? 咁好可以出街買野?

我俾老公軟禁呀, 唔准我落街, 我一個人o係屋企時, 連沖涼洗頭都唔俾呀, 話驚我暈左無人知喎

不過, 我今日都有講大話, 話自己午睡, 其實偷偷地driving outside & shopping... 俾老公知道實大件事

你有無買到野呀?[/quote]

simonfamily

妳好叻女,仲可以 driving car , 我7月開始,已經唔比啦,我一早已遲了份工在家等小b出世,我都好悶呀! 不過就用了好多時間去學做一個好媽咪,睇書啦,上網啦,有時仲會去行
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

別墅

jenjen123:

嘩, 你好偉大呀. 我都想做個全職媽媽, 不過犧牲好似大左d, 計唔掂數呀, 唯有做住在職媽媽先啦.

你就好啦, 日日都有街行, 你住邊區? 我住新界架, 你通常會行邊度? 係咪有工人陪你呀?

別墅

labelle 寫道:
我預產期係11月10號, 10月8號就開始放產假, 因為我個工人10月1號到咗, 唸住train吓佢 + 驚自己早產.

我 so far 都唔太悶, 可能出得街多 :tongue:

labelle:

咁咪即係前四後六!? 你係咪仲有大假慢慢放呀? 我無大假, 放十個week 就要返工啦. 你點train 個工人架? 我工人今個禮拜尾都到, 未諗到點教佢喎...

複式洋房

Hi Simonfamily,

由清潔, 煮飯做起. 同佢一齊洗廚房, 將所有嘢搬晒出嚟洗一次, 抺一次, 一來等佢知道d嘢放係邊到. 廁所都一樣. 又要吩咐佢點樣洗bb衫. 逐個步驟講比佢知, 你唔睇住佢, 總覺得佢哋好求其. 煮飯都要同佢一齊煮, 因為佢唔知你嘅口味. 仲有洗bb奶樽呀, 點用奶煲呀.......

大宅

點解你地咁早放假o既.....我預產期係25/11, 我21/11先正式開始放假呀....因為我驚係屋企會好悶.....

男爵府

Exactly the same thing as I am doing. 你工人做成點? 我果個so far好似幾勤力, 不過d英文bun bun黎講算麻麻.

Clares 寫道:
Hi Simonfamily,

由清潔, 煮飯做起. 同佢一齊洗廚房, 將所有嘢搬晒出嚟洗一次, 抺一次, 一來等佢知道d嘢放係邊到. 廁所都一樣. 又要吩咐佢點樣洗bb衫. 逐個步驟講比佢知, 你唔睇住佢, 總覺得佢哋好求其. 煮飯都要同佢一齊煮, 因為佢唔知你嘅口味. 仲有洗bb奶樽呀, 點用奶煲呀.......

首頁

尾頁

跳至