跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我想同仔仔買保險

DEAR ALL,

你地同BB 買左邊類及邊間保險公司, 可否分亨下, 我想同仔仔買保險, 比較下邊間好 !

唔該 ~
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

禁止訪問

Re: 我想同仔仔買保險

洋房

別墅

Hi LOOLOO,
Just noted you live in TY. Me 2.
For insurance, yes buy it as earlier as possible.....my bb has it when she is around 1 mon old. Agent is important too....my friend is an agent she helps me a lot......even I called her for any medical advice.

LOOLOO 寫道:
DEAR ALL,

你地同BB 買左邊類及邊間保險公司, 可否分亨下, 我想同仔仔買保險, 比較下邊間好 !

唔該 ~

芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

別墅

hi looloo,

我都同仔仔買左一份儲蓄,一份醫療同一份人壽保險,係經我朋友係國衛買

別墅

我只係幫佢買左份醫療。
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

大宅

好媽媽勳章

Thanks All, beauty mami !

咁你地每月供幾 $$$
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

複式洋房

我淨係幫呀b買住院, 反而醫療就唔考慮. 因為醫療唔抵買, for expamle: 我計過就算一年睇大約十次都cover唔到. 我識有d做過保險朋友講都話買唔過. 反而住院就一定要買(除非住政府), 因為有起事黎, 都唔駛驚住私家貴.
好似當我個囝係7個月, 在我張床到跌落地我即時同佢去仁安, 個次住左一晚都要3千幾埋單, 好彩可以claim足

複式洋房

我都覺得住院同医療(不是門診)最緊要,這些保障小朋友唔好節儉得。
:-) :-) :-) :-) :-)

洋房

我買

首頁

尾頁

跳至