意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 31|主題: 127743

請左工人後你重使唔使做?

大宅

國民生產總值:1758

BK Milk勳章

請左工人後你重使唔使做?

放工後,返到屋企重使唔使做野呀??
我算好,因為我阿媽湊bb,工人只係做家務,但我阿媽成日投訴個工人遲起身(事實係我媽早起),返到屋企都無辦法耳根清靜,只係對手唔使做
[img][/img]

珍珠宮

國民生產總值:34820

Re: 請左工人後你重使唔使做?

diana,

你個工人幾點起身呀, 你阿媽又幾點起身呀, 如果係咁, 家務可以比工人, 但係照顧bb既責任你多d同媽媽share下, 佢就應該冇咁多complain架啦.

男爵府

國民生產總值:6787

of course 唔使做 lar
if not, why should i hire a helper?

別墅

國民生產總值:689

當然唔駛做啦,如果唔係要工人黎做mug呀!只不過bb係我我自己照顧番,有時出下街蛇下就工人幫我看下咁囉!

珍珠宮

國民生產總值:37359

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

間唔中都要做, 有時工人都好冇手尾, 見到唔抵得又費事話佢咁多, 一來2 個細係佢手, 2 來佢都就快走, 好頭好尾啦.

寄望新工人好D啦 !

該用戶已被刪除

伯爵府

國民生產總值:19580

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

都要做架,不過分擔左好多~

別墅

國民生產總值:671

yes ar ... I want my maid to have enough energy to take care my little princess while I'm away ...

該用戶已被刪除

珍珠宮

國民生產總值:37359

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Oh, 真係難明當年亞媽無親無故, 一個湊大我地5個既日子??

珍珠宮

國民生產總值:41995

ian723 寫道:
Oh, 真係難明當年亞媽無親無故, 一個湊大我地5個既日子??

我都覺得我媽咪和爹地好叻 (六個) :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:7709

都要做架, 自己會睇返囡囡, 等工人做其他野
Don't worry!Be happy!

男爵府

國民生產總值:9822

好媽媽勳章

都唔使點做喎, o係屋企時咪多d同亞囝玩囉!!!

別墅

國民生產總值:720

唔使點做架,係工人煮飯時我就湊個囡

大宅

國民生產總值:1758

BK Milk勳章

我媽6:00起身,我7:15起身,工人7:30同我女一齊起身,因為我屋企無人食早餐,所以工人起身後即刻做家務,我媽就出街飲茶,我8:15同個女返學,我放工後其實都要買送,因為唔放心比個工人買住,遲d可能會叫工人買。而家個工人令我最唔like係煮送太多油。
[img][/img]

男爵府

國民生產總值:5790

我都係

jennyjim 寫道:
唔使點做架,係工人煮飯時我就湊個囡

大宅

國民生產總值:2624

少少都要,主要係煮飯方面,因要求天天不同。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.