意見反饋
義工
跳至
[2005年] 05年3月媽媽會-11月2號(你地有冇同臭b去下街架?)入黎呢到傾啦

大宅

國民生產總值:1265

05年3月媽媽會-11月2號(你地有冇同臭b去下街架?)入黎呢到傾啦

我同我老公都好懶惰, 湊住阿仔好小去街, 因為出親街都要揹好多野, 又要顧住佢食, 又要顧住佢訓覺. 臭b唔係幾鍾意坐bb車, 成日揹住佢我會散呀~ 但係我發覺臭b出世到而家9成相都係屋企影, 大個唔知點同阿b交代...... :-x

伯爵府

國民生產總值:15915

Re: 05年3月媽媽會-11月2號(你地有冇同臭b去下街架?)入黎呢到傾啦

我差不多日日都帶塱塱出街,去飲下茶,行下吉島咁.至於我老公...佢都好肯同塱塱去街,我多數推bb車,塱塱都肯坐bb車的.至於影相,好少我同塱塱的合照囉,因為生完太樣衰,係依家才肯同佢合照咋

大宅

國民生產總值:4719

Re: 05年3月媽媽會-11月2號(你地有冇同臭b去下街架?)入黎呢到傾啦

每逢假期,我同hubby都會帶晴晴豬去吓公園影吓相,玩吓ka!晴晴豬好鐘意去公園睇住d小朋友玩ka!見到小朋友玩佢就好開心
雖然帶晴晴豬出街要帶好多好多野,又要顧好多野,都會好辛苦,但佢可以吸收吓新鮮空氣,見多d人,大家都醒晨d,辛苦都係值得ge
尤其是而家秋涼天氣,郊遊真係一件賞心樂事哦~

男爵府

國民生產總值:7077

Hi 呀!!
我都成日帶囡囡去街架, 我bb 一出世就係e院住左 2個幾月, 咁佢出左院無幾耐我就成日同佢出街, 因為真係好珍惜同佢一齊既時間, 好想去到邊都同佢一齊, 而且唔想太過保護咁, 想佢早d 接觸多d 人多d 地方ma.
而家我返工囡囡就會去婆婆度, sat sun o個d 多數都會出街架!

大宅

國民生產總值:2869

2019新春慶豚圓

eeetse:
我睇

別墅

國民生產總值:529

公公同婆婆每日都會帶阿囝去屋企樓下間酒樓飲茶, 另外下午會帶佢去公園逛個圈.
到星期六, 我接囝囝返屋企時由青衣地鐵到粉嶺火車站都算係一程奔波的遊車河, 有時中途會去新城市廣場. 至於星期日朝早會帶佢返教會, 返婆婆度前就會係青衣城睇一陣魚 / 去荃灣找

水晶宮

國民生產總值:65846

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

褓姆就星期一至四下午4時半至5時半帶 Karl仔去樓下既公園的, 因為 Karl仔 好鍾意在公園內睇 D小朋友走來走去, 佢就會八八掛掛咁, 個頭跟住D小朋友既走動, 而轉來轉去, 同埋佢會開心到不停 "拍手掌" 及 "請請", 好攪笑既.

星期五中午, Karl仔 既姨媽會去褓姆家揍佢回家同表姊姊及表哥哥玩.

而星期日及公眾假期, Karl爸 放假, 就可以四圍去啦! 有時去 shopping, 有時去 赤柱...等

大宅

mrsleungbb,

我住係沙田ka!好多時都會帶晴晴去中央公園或新城市廣場行吓!唔知有冇一面之緣呢?咁你今個星期六會幾多點去呢?如果有時間我帶晴晴來撞吓你丫!
你想去ge地方,我都想帶晴晴去,但hubby會覺得好遠,會好費時,而家hubby睇緊車,如果買到ge話,我地就會衝出沙田,haaaaaa!

男爵府

wa,
你地都好多節目wor!!
我都諗住今個week or 下個week 帶囡囡去ocean park 呀, 有朋友話bb 4,5 個月開始已經好鍾意睇d fish 呀o個d, 仲諗住買annual pass 多d 帶佢去玩呀, hahah!!

flolimom,
係呀, 我係 8月o個陣帶同同去disneyland 架, 熱到c" 呀o個日, 又多人, 我地乜都無玩呀驚排隊太耐熱親佢ma, 不過o個度個bb room 好正呀!!

別墅

我今個星期六大約1:30度去中央公園. 睇下大家會唔會撞見.

晴晴豬咁好, daddy買架車車載佢去街街呀!!

[quote]
nganga 寫道:
mrsleungbb,

我住係沙田ka!好多時都會帶晴晴去中央公園或新城市廣場行

大宅

mrsleungbb,

係丫!我hubby有女萬事足,我已經俾人打咗入冷宮 ,不過,佢係新牌仔,我要佢練熟先好載我同囡囡丫

你點幾先去中央公園丫?我驚會好曬wor!

複式洋房

國民生產總值:457

HI﹐

緊係有啦﹗齊齊不知幾鍾意去街街。一見到婆婆”羅“去街”咩“帶﹐即刻腎上線上升﹐興奮到極。但如果婆婆”羅“條訓覺”咩“帶(即係傳統好老土紅色果隻)﹐佢就會沒反應﹐真係識分咖﹗

BTW﹐我終於識點樣上傳大頭相啦﹐等我齊齊同各位ANTIE SAY 個HELLO 先﹗

男爵府

aidanmama,
齊齊好得意呀, 面仔肥du"du", 皮膚又好靚tim 呀!!

別墅

國民生產總值:716

eeetse:
係呀,我個瑋瑋都好鍾意去海洋公園.因為大仔既關係,我地已經買佐三年Annual Pass.瑋瑋係我肚入面已經去過好多次,出佐世又去過五/六次啦.佢真係幾鍾意魚魚,坐火車頭又係度周圍望.當然,佢想食就食,想瞓就瞓,你都阻止唔到.
我地買佐"飛"13號去迪士尼.但我都唔知帶唔帶瑋瑋去好.其實以佢係海洋公園既表現,應該可以帶去.同埋我喂人奶,帶佢去反而唔駛泵奶咁煩.但海洋公園既遊戲我玩過晒,所以抱住個仔冇得玩都冇所謂.但迪士尼既遊戲我心思思想玩.抱住瑋瑋會唔會乜都冇得玩:-( :-( :-(

eeetse 寫道:
wa,
你地都好多節目wor!!
我都諗住今個week or 下個week 帶囡囡去ocean park 呀, 有朋友話bb 4,5 個月開始已經好鍾意睇d fish 呀o個d, 仲諗住買annual pass 多d 帶佢去玩呀, hahah!!

flolimom,
係呀, 我係 8月o個陣帶同同去disneyland 架, 熱到c" 呀o個日, 又多人, 我地乜都無玩呀驚排隊太耐熱親佢ma, 不過o個度個bb room 好正呀!!

大宅

你地講到去ocean park,我都心思思想帶晴晴豬玩吓ar!至於disney就諗住等佢一歲生日就帶佢去,雖然到時都未識玩,但總算去過丫!影吓相都好開心

別墅

國民生產總值:716

你想幾時去?我地帶過幾個family去,個個都讚我地係專業導遊.

大宅

Pauline,

咁我要問問hubby先wor!佢近排忙住睇車,都唔得閒

別墅

因為我係等老公放工, 又唔想成日去商場, 如果太晒我都會避一避既, 因我d雀班都怕怕太陽 :-|

我都有諗過去Ocean Park 但一諗到推埋bb車, 山長水遠, 就有d驚啦. 可能等阿囝行得兩步至去都唔定

[quote]
nganga 寫道:
mrsleungbb,

係丫!我hubby有女萬事足,我已經俾人打

複式洋房

國民生產總值:457

eeetse,

多謝您讚齊齊啊﹗

大宅

國民生產總值:1265

eeetse 寫道:
Hi 呀!!
我都成日帶囡囡去街架, 我bb 一出世就係e院住左 2個幾月, 咁佢出左院無幾耐我就成日同佢出街, 因為真係好珍惜同佢一齊既時間, 好想去到邊都同佢一齊, 而且唔想太過保護咁, 想佢早d 接觸多d 人多d 地方ma.
而家我返工囡囡就會去婆婆度, sat sun o個d 多數都會出街架!

你bb點解住兩個幾月醫院既? 早產 ?

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.