想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下大家點解想做媽媽~~~

我想問大家點解會想做媽媽同埋做媽媽之前其實係咪要諗好多野架(例如自己可唔可以有能力去照顧佢既需要....)
因為我仲係到諗緊自己係咪真係想做媽媽.個心仲係時想時唔想禁

複式洋房

Re: 想問下大家點解想做媽媽~~~

以前我都無諗過想做亞媽,但係當遇到呢個老公,唔知點解好想同佢有個屬於我地2個既bb,感覺好幸福,而且我吔2個都幾鍾意細路,所以咪想做亞媽 :mrgreen:

不過你知bb會大,除咗養仲要教,要花好多心機同時間,犧牲好大架........... 唔係講玩,所以要諗清諗楚

有時諗番,如果我第時個仔/女好似我以前咁激亞媽,我都會好心痛....... 我終於都明白天下父母0既偉大,所以我都對我亞媽好咗...........

:mrgreen: :mrgreen:

大宅

我而家個老公都好想同我有bb架,但就係知除咗養仲要教,要花好多心機同時間,犧牲好大架........... 唔係講玩,所以要諗清諗楚 ?-( ....所以先想問下大家想有bb之前係咪要諗好一切先會想有bb呢~~

大宅

是的,養兒100歲,長憂九十九!!!
生之前真要有好好的心理準備,最好老公都係想生,同自己有一樣的想法,如果唔係,到時有咩事要幫手,佢話是你想生,唔係我喎,咁就頭癢了... :-(

珍珠宮

nana, 我跟你一樣, 有時想生有時唔想生, 有bb好大責任, 但係又好似有bb2公婆開心d....好多好多野都會令我一時想生一時唔想生架. 我一時間都講唔晒咁多.

我暫時就plan左出年6月開工, 不過唔知我會唔會反口架, 同埋都唔係話生就生得出既.
希望每天開心渡過 ;-)

洋房

懷胎是上帝給女人特別的恩典!男人沒此福祉。

別墅

令正個家庭變得好幸福!!!

大宅

我想大家你會想30歲之前生定係30歲之後生呢??? ?-( 因為我聽好多做左媽媽既女人,佢都會同我講早d生好呀~~因為個bb會健康d wo~~唔知係咪既呢 ?-(

珍珠宮

梗係愈早生就愈好啦, 唔止bb好, 連做媽媽的都會快d復原tim.

我都想30歲前生晒佢呀~~
希望每天開心渡過 ;-)
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至