夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
雲師奶 該用戶已被刪除

Re: 好煩...

民房

Well, 正所謂針唔吉到肉唔知痛,而唔係果支針去吉更加未必會明果種痛...

試問一個咁講錢的人,我出嫁點可以唔比禮金佢?佢比我果d 金器我已經比番佢了,佢而家(前幾個post都有講)問我拿果d係男家比果d金器,同我自己收果d人情錢,咁阿好99已經問我拿番晒佢d金器了,我仲有咩金比佢?而人情亦已一早係果時比左老公找數了,我仲有錢可以比佢?

講句真,我真係做唔到去銀行、財務公司借錢來比佢駛,還到借就話,咁真係還唔到,點借呀?

禁止訪問

大宅

雲的孩子都在跳舞,

完全同意你既睇法!

yammyma

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

翡翠宮

yakult 你都未答我, 點解你亞媽開口埋口都要萬萬聲呀 佢係咪欠債呀 仲有點解你 99 會問你攞番佢送比你 d 金器呀 係咪你個人操守有問題, 所以攪到雙方父母都要問你攞 你又係咪有 d 咩無講騙緊我地先

民房

ringoivy,

阿姐姐,我前幾個post已提過好多次,佢問我拿幾萬銀係因為大廈維修,total 要pay 4萬!咁我地真係拿唔出就拿出,係唔係正如佢所講去銀行/財務借至叫做好?

阿99果邊只係比得3件金器我,事後佢好直接同我講話d 金唔係買比我,要我比番佢,咁我係唔係要比番佢?人地都咁講野...。大佬,自己d 人情都比埋老公去找數,咁都叫操手有問題?

係呢個小小的留言空間,我都係打左我要呻既野,呻左淡氣出來感覺好d o者!係唔係我要由我3歲開始到而家所有自己既家事打晒出來比你知至叫做open?大家三唔識七我騙你做咩?我而家post野上來叫大家捐款比我?

谷鬼氣,上來呻淡氣仲要比你審犯咁,我而家得罪你d咩o者?

民房

如果呢度只係可以呻99 d野,係唔可以講下自己屋企d 煩野既,我在此同大家道歉,係我入錯來post野,塔錯channel!sorry sorry.

大宅

我都同意雲的孩子都在跳舞既講法囉
一家唔知一家事
你以為因為果個係阿媽就要對佢好?
我可以話... 我會孝順我屋企人
但係都要量力而為囉...
邊個唔知阿媽生自己出黎好偉大呀
但係個阿媽係點先得架... 唔通為左孝順佢就周圍問人借錢?
唔通佢叫你殺人你又去殺呀?
同埋我都唔覺得樓主個媽咪對佢有幾好囉...

同埋講粗口同有無受教育都無咩關係
我又唔信如果你阿媽叫你個女做x 街仔仆x 女
你會由佢囉... 因為體諒佢無受過教育囉
係人都知係細佬面前講野要小心d 啦...

有時d 野... 係要互相尊重互相明白
唔係一味話孝順孝順架... 呢d 咪愚孝囉

如果係個99 由細到大叫你老公做pk 仔
肯定d 人會大吵大鬧了

翡翠宮

哎算罷啦你咁那勞氣, 我留番啖氣暖肚好過

民房

我相信我post出來既野已經寫得好清楚。我覺得上來呻淡氣都要比你 ringoivy 審犯咁,我亦唔知咩事...post左咁耐有問有答,我亦冇話反擊你地的說話,但都要得到你咁回應,我果真莫明奇妙。
雲師奶 該用戶已被刪除

翡翠宮

你都話係想上黎呻之嘛都唔係想人回應你D咩架啦, 我費事激親你老姐就唔好啦, 問多句就話審犯, 咁我咪收嗲囉 你老姐唔痾 LIKE唔喜歡聽人講D唔奉承既說話, 我係順德人黎在適當時候做適當既野啫, 最緊要上黎BK既人開心啫 :wink: 係囉...個老母由細到大都叫自己做仆街女既又真係好難令人順服既, 我老豆都係老粗一名但從來唔會咁叫我, 我亦唔會容許佢咁對我, 若然佢夠膽咁講, 我一早回應左佢九世, 你就係D鍾意啞子吃黃蓮既人黎, 吃得多囉咪上黎中和下囉 飲杯野沖淡D苦味先再講啦 不過最後講句無咁大個頭就唔使帶咁大頂帽, 老母要幾多有咪比無咪算囉使咩擺係心到又話要偷又話要搶又話要借咁啫 我係一個孝順女, 但從來唔會鼓吹人地愚孝的 :evil:
Yakult 寫道:
我相信我post出來既野已經寫得好清楚。我覺得上來呻淡氣都要比你 ringoivy 審犯咁,我亦唔知咩事...post左咁耐有問有答,我亦冇話反擊你地的說話,但都要得到你咁回應,我果真莫明奇妙。
該用戶已被刪除

男爵府

佢講錢、講粗口, 呢D已經係個人既性格同習慣, 跟本無得改, 大家夾到既, 咪見多D面, 唔夾又成日嘈既, 咪見少D。

既然個媽咪煩, 咪無鬼租佢地方住啦, 自己搬出去攪掂算啦。

又或者個亞媽收既租金係"係咁2"形式, OR 比出面平, 咁咪睇錢份上由得佢黎就黎, 做就做。

無辦法架喇, 對住上一代既亞媽, 好多都係邊個有錢就邊個聲大, 唯有叫自己同老公爭氣D、努力D, 咪比佢睇死, 咪求佢。

至於層樓維修, 咪趁一家人食飯時捉埋個仔一齊傾, 預埋個仔一份, 因為日後佢都係用家。 一家人有咩事唔可以一齊商量商量丫。

首頁

尾頁

跳至