意見反饋
義工

產前產後 今日: 22|主題: 241060

我下午去做第一次產檢,好緊張

別墅

國民生產總值:801

我下午去做第一次產檢,好緊張

今日剛剛7week,希望照到bb心跳

複式洋房

國民生產總值:132

Re: 我下午去做第一次產檢,好緊張

你有沒有作悶.我現在5週沒有作悶,只有胸痛

別墅

早2日開始有作悶,不過冇嘔過,冇胃口

大宅

國民生產總值:4575

你第一次都驚,我星期六去做第三次啦...我都好驚呀....我今日第10週啦......

你第七週...應該可以照到心跳啦.....

;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

複式洋房

國民生產總值:132

rabbitgirl :

我昨天5週照了超音波,doctor話照不到胎,我看超音波相都看不到胎襄(我驚宮外孕).doctor叫我下星期再照.

lingf

伯爵府

國民生產總值:18927

2019勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

lingf 寫道:
你有沒有作悶.我現在5週沒有作悶,只有胸痛

喺咪你自己心理作用呀,放鬆d啦 !

大宅

國民生產總值:4575

lingf 寫道:
rabbitgirl :

我昨天5週照了超音波,doctor話照不到胎,我看超音波相都看不到胎襄(我驚宮外孕).doctor叫我下星期再照.

lingf

我上次6週去睇醫生,都可以照到,但要用陰道超音波先照到,不過我個醫生話,如果係佢的 friend ,佢就一定會叫佢地7週先去睇都未遲,又可以照到,又放心些,我自己就覺得這個醫生都幾老實,所以我信佢的!

有好多姊妹都好早去睇醫生,但我就覺得會比較浪費錢囉....醫生一定要求下星期再睇,下星期再睇唔到,就再下下星期再睇,所以我上次6週睇完,醫生話兩個星期得再睇,我就話唔係四星期睇一次,佢就話都可以的,噤就四星期後睇啦,等下等下,今個星期六就係四星期後這次了!

不過四星期就真的好長,都唔知小 b 係 肚裏點....我現在都好緊張....大家一齊努力啦....
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

伯爵府

國民生產總值:18112

我都好想快 D 到第一次檢查

到時應該可以照到 BB 有心跳

好期待 :lol:

別墅

wkchoy:

你現在幾week?

伯爵府

國民生產總值:18112

我依家應該係 6w

原本星期六要去做檢查,但我諗住O係政府醫院度生,所以都係等緊去醫院做第一次檢查

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.