懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

每次見醫生時都好驚.......

我每次見醫生時都好驚,怕小 B 係我肚裏唔知會點,好怕 (1) 又話佢唔得,又話佢冇心跳!
(2) 過了三個月時(因現在只是10週),又要做 Oscar ,又怕個結果唔好!
(3) 結果冇事時,又怕小b 的手手腳腳、手指腳指唔齊!
(4) 眼耳口鼻又齊唔齊!會唔會四週動!

唔算呀....我已經放鬆啦....但這些問題好令我煩惱呀....
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

別墅

Re: 每次見醫生時都好驚.......

我都唔好得你幾多!

我個bb好似你個bb咁大時,每次產檢,就等e生講一句:bb好好,好健康,無事。然後我安心一個星期,跟住擔心三個星期,又等見e生。見到e生,又一個巡環!

直至現在feel到bb胎動,情況先好少少。但依然成日驚自己揰親bb,整親佢! :-|

複式洋房

都好明白你

男爵府

我都係 ~ 雖然現在係第二個BB每次做檢查都好緊張, 因為個個BB都唔同, 自己的反應又不一樣, 現在BB19週, 開始感覺到胎動啦!

Don't worry!Be happy!

別墅

rabbitgirl,

Hello

我而家都係10週 你係咪0605媽咪呀? 幾時預產期?

你唔好成日諗住lee d 問題啦, 對你同bb都唔好架! 你要知道好多嘢我哋係控制唔到架! 所以我哋要諗d我哋可以做既嘢, 例如: 食好d, 訓多d, 定時做檢查, 要保持愉快既心情

下次如果你又諗d唔好嘢既時候, 你試下搵第2d嘢做下啦! 睇下書, 睇下vcd, 煮下嘢食咁. 我都係用lee個方法架, 都幾work架!

係呢, 你約咗幾時做Oscar呀? 我book咗11月14日

珍珠宮

我冇擔心過個bb, 因佢要有事就有事, 冇事就冇事, i cannot contral, 隨緣啦 :lol:

大宅

babyj ~~

我係0606媽咪呀,我預產期係06月01日!

我book咗11月17日做 Oscar....

你講的我都有做!但唔可以日日食,好易肥呀,我昨晚磅呀,又肥了2磅,但係現時就一定係我肥啦,唔係小 b 肥的...真慘...將來噤減都未諗到.....
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

別墅

rabbitgirl,

我預產期係05月30日!

咁你唔好食咁多, 訓多d啦!

民房

我咪又係咁!依家20wk,發現一邊kidney好似

複式洋房

我諗大部份媽咪懷孕時都會為胎先擔心,尤其是係第一胎。
做媽咪同做女個時比較真係差得遠,而家先知係咁擔心自己兒女。 諗法完全唔同晒。
但另外一樣野我覺得係初期懷孕,因荷爾蒙影響,有D人心情可能會容易憂慮,過後會好D架, 盡量放鬆囉...
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

我都盡量令自己放鬆,不過有時都的好擔心小 b 的成長!

現在又因太細,乜都 feel 唔到,真慘!我諗 feel 到 小 b 時,可能會冇諗擔心的,因應 check 的都 check 哂....

不過這段時間都難過呀.......

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都好擔心,因為醫生話我個胎重未穩定,老公叫我宜家唯有放鬆自己LA.我同自己講隨緣.BECAUSE I CANNOT CONTRAL :lol: 所以我直家一早就著定大肚裙,唔好壓到佢或比人撞到.穩定後先敢著大肚褲 :lol:

公爵府

牛年勳章

Dear All,

我已經係2 個小朋友的媽咪, 一樣曾經有妳們的憂慮, 其實個個媽咪都是這樣, 大家放鬆d喇!

養兒100歲長憂99, 係錯的, 根本是陀bb已經開始憂了

:wink: :wink: :wink:

首頁

尾頁

跳至