意見反饋
義工

自由報料 今日: 56|主題: 268043

跳至
兒童床欄邊度買平呀?

大宅

國民生產總值:4886

兒童床欄邊度買平呀?

兒童床欄邊度買平呀?

大宅

國民生產總值:1905

Re: 兒童床欄邊度買平呀?

我在ikea買了,好像是$99,我覺得幾好,是木的顏色

子爵府

國民生產總值:11698

Yukmama 寫道:
我在ikea買了,好像是$99,我覺得幾好,是木的顏色

你係咪好耐之前買架??佢地話唔再出啦 :-( :-(

男爵府

國民生產總值:5078

2019新春慶豚圓

吉之島都係百幾蚊, 我女用左幾年都ok.

大宅

國民生產總值:1905

我只買了6個月左右,咁快唔出

子爵府

國民生產總值:12004

baby111 寫道:
兒童床欄邊度買平呀?

我係吉之島買既, 都幾年前囉, 宜家係吉之島, 千色店, 反斗城, 荷花都有得賣, 我買個隻係$2xx, 但係我覺得比較耐用, 因為唔係同一兩年架, 起碼都用10年8年架, 所以相差一佰幾拾都無所謂, 最緊要係岩用.

男爵府

國民生產總值:6949

請問係咪整/夾

子爵府

[quote]
vic-wing 寫道:
請問係咪整/夾

男爵府

國民生產總值:6949

[quote]
rclamlam 寫道:
[quote]
vic-wing 寫道:
請問係咪整/夾

大宅

國民生產總值:3526

Go to Toyrus.
I bought one for my daughter. It's very good. The brand is Safety 1st. It's around $3xx.
The one in Ikea is not so good for me. It's very only around 3-4" height. The kid will easy fall down.

子爵府

vic-wing,

我個個床欄都係Safety 1st架, 不過唔記得係$3xx定係$2xx, 唔好意思呀, 因為買左超過3年啦.
我都係建議你買呢隻, 比較堅固耐用.

子爵府

Yukmama 寫道:

我幾個月前去問,佢話無哂貨,我問幾時有,佢又話未有船期,答我唔到,不過一定唔會係一頭半個月就有(因為無船期),咁我過兩個月又去問,佢又話無,同一答案話無船期 我再過多個月去問,先有人話我知佢地唔會再返呢隻貨 我唔甘心,自己打去客戶熱線問,同一答案 :-( :-( 我屋企張床用唔到sip床肉果種呀,一來我張床肉簿,二來我張床有床框,張床肉tup tup陷落床框入面,無位sip你地話果隻 :-( :-(

大宅

國民生產總值:3026

Diamond,

我的情況跟你一樣, "我屋企張床用唔到sip床肉果種呀,一來我張床肉簿,二來我張床有床框,張床肉tup tup陷落床框入面,無位sip你地話果隻".

我小朋友張床之前係翡翠滕器做的, 所以上星期係翡翠直接訂做了一個床 pan, $200 左右, 仲包埋裝工, 因為訂做約 18 個工作天, 貨未到, 所以未知效果如何.

如果係, 你可以試下問一下翡翠, 不過有一樣要注要, 翡翠會用螺絲把床 pan 上死在床上, 如果有一天發覺不再合用的話, 可以拆掉, 但會有螺絲孔, 你要自己補番, 同埋你要留意床板和床框有沒有足夠的隙住可以給師傅上個個 T 字的鐵扣, 不加也可以, 但加了鐵扣就會穩陣好多.

希望以下資料給你作為參考.

蘇蘇
Diamond 寫道:
[quote]
Yukmama 寫道:

我幾個月前去問,佢話無哂貨,我問幾時有,佢又話未有船期,答我唔到,不過一定唔會係一頭半個月就有(因為無船期),咁我過兩個月又去問,佢又話無,同一答案話無船期 我再過多個月去問,先有人話我知佢地唔會再返呢隻貨 我唔甘心,自己打去客戶熱線問,同一答案 :-( :-( 我屋企張床用唔到sip床肉果種呀,一來我張床肉簿,二來我張床有床框,張床肉tup tup陷落床框入面,無位sip你地話果隻 :-( :-( [/quote]

子爵府

蘇蘇 寫道:
Diamond,

我的情況跟你一樣, "我屋企張床用唔到sip床肉果種呀,一來我張床肉簿,二來我張床有床框,張床肉tup tup陷落床框入面,無位sip你地話果隻".

我小朋友張床之前係翡翠滕器做的, 所以上星期係翡翠直接訂做了一個床 pan, $200 左右, 仲包埋裝工, 因為訂做約 18 個工作天, 貨未到, 所以未知效果如何.

如果係, 你可以試下問一下翡翠, 不過有一樣要注要, 翡翠會用螺絲把床 pan 上死在床上, 如果有一天發覺不再合用的話, 可以拆掉, 但會有螺絲孔, 你要自己補番, 同埋你要留意床板和床框有沒有足夠的隙住可以給師傅上個個 T 字的鐵扣, 不加也可以, 但加了鐵扣就會穩陣好多.

希望以下資料給你作為參考.

蘇蘇

我張床唔係翡翠造架,唔知得唔得 不過我都有諗過搵造果間傢私舖訂造,但價$真係唔知佢會開幾多 :-( :-(

你整好可唔可以話我知效果如何呀,唔該哂你先

大宅

國民生產總值:1502

我想問, 吉之島賣的床欄係咪得sip果種? 有無d唔駛sip係床肉度?

寶石宮

國民生產總值:289599

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我好耐之前係玩具反斗城見到有個係芝麻制架,但現在搵唔番呀 :-(
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

hello Diamond,

我覺得二佰零蚊可以接受, 所以我先訂做. 如果你張唔係翡翠造唔知會唔會無咁 fit 同唔做呢??!! 不過睇下我張的效果係點都唔遲, 我張應該下星期尾會起貨, 到時再話你知, 同埋有機會影張相比仔睇:)

蘇蘇

大宅

我係永安個網見到最平就16x蚊..不過唔知好唔好用
我個張單人床係5呎床裖..唔知sip唔sip到床肉呢?
另外,我見到有好靚既麵包超人床欄添呀..不過至少要5xx蚊..好似貴得濟..
芝麻街我未見過呀..幾錢呀?

大宅

除睇長度外 (5 呎應該無問題喇), 厚度都好緊要, 之前我問過售貨員, 她們說床"肉"最好要有 3 吋半以上. 一來夠力壓著, 二來唔會 "銀" 住, 不過可能不同牌子有不同要求.

baby111 寫道:
我係永安個網見到最平就16x蚊..不過唔知好唔好用
我個張單人床係5呎床裖..唔知sip唔sip到床肉呢?
另外,我見到有好靚既麵包超人床欄添呀..不過至少要5xx蚊..好似貴得濟..
芝麻街我未見過呀..幾錢呀?

大宅

thanks..不過我寫錯左我個張係3x6呎單人床..張床裖係5吋厚先岩呀..嘻嘻

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.