婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

月尾去旅行, 剛好月經會來, 請問那裡可以打停經針?

如題~~謝謝

大宅

Re: 月尾去旅行, 剛好月經會來, 請問那裡可以打停經針?

我以前係食婦科醫生開的停經藥架, 經期前7日開始食, 一日三次, 食到停就經期黎番咁囉﹗

男爵府

畀面勳章

Re: 月尾去旅行, 剛好月經會來, 請問那裡可以打停經針?

臨去旅行前一星期左右...去睇普通科e生...佢會開藥比你ga喇...一日一粒...食到完咗過旅程...停咗藥m就會嚟返

珍珠宮

2024年龍年勳章

妳可以吃避孕丸,停食2-3,月經先會來。

Minniemouse:-P

子爵府

好媽媽勳章

食避孕丸可以嗎? 因為上次去家計會驗身時, 買了些避孕藥,想請問是一日食一粒就得嗎? 定要去藥房買ah? 因為我今個星期尾就去旅行la

別墅

damiergirl,

see doctor, I think better.

大宅

吃避孕丸 OK. 盒內說明書會教你。

別墅

避孕丸係要睇m日期開始食架,有d 人亂食,會m亂架,到時就得不償失喇,有d醫生會亂開避孕丸俾病人食架。應該m前3-4日,一日3次果種就安全好多,停藥3日就有m 黎,又唔會影響下次m 黎。
Rosa

民房

可以食避孕丸令月經延遲﹐只要在來經前開始服用﹐每天一粒直至旅行歸來﹐停藥後2至3天月經就會出現。

首頁

尾頁

跳至