跳至

首頁

尾頁

大宅

亞囝塞個奶咀入口

各位mami,
我好想幫意粉仔介奶咀, 你地有冇好既方法呀? thx!!!!!!!
意粉仔之前試過幾次食食下個咀, 將奶咀塞左大半個入口, 嚇到我C,, ,即刻羅番出黎,,頭先我岩岩行入房, 佢幾乎將成個塞到入口添,,,真係好驚呀,,,:-(
我好想幫佢介左佢呀,,,佢已經仲意食手指, 如果介埋, 實再食多d手指,,,我係咪寧願佢食手指好過"kun"親 呢?:tongue:
真係好煩呀,,,係咪唔比佢食幾日奶咀, 佢就唔會再想食架啦??? ?-(

大宅

Re: 亞囝塞個奶咀入口

我覺得每個小朋友都要經歷食手指呢一關. 加上佢地而家 "偶" 牙仔, 咩都想放入口. 所以如果你想佢唔食奶咀, 一定要比野佢代替, 例如牙膠.

我覺得食手指仲衰過食奶咀, 第時習慣左大個仲難介. 食手指仲會甩皮同手指變形, 到時咪仲慘.......

其實奶咀係安撫作用, 如果你有其他方法安撫到佢個口咪 ok 囉. 我個女都試過將個奶咀放入口, 但係咁大我諗佢擺唔到去喉嚨果度, 你又唔使咁驚........

不過如果真係要介奶咀, 我聽人講搽 d 白花油享個奶咀度, 等佢覺得唔好味就唔食, 你試下得唔得.

唔好咁緊張呀, 意粉媽....笑笑!!

大宅

rosactf9999,
我知道啦..多謝你既意見呀, 頭先真係嚇到鼻哥lone都冇肉, 平時佢只係放半個, 頭先塞哂成個,,,都唔知佢個口點解可以咁大,, ,我平時都有比牙膠佢, 但佢食一食就掉落地, 一日同佢洗都有幾十次,,真係比佢玩C呀,,,我都唔想佢用手指代替奶咀, 因為我自己細個都食手指食到手指損哂..唔想個囝又係咁

大宅

我個女呢排對佢個牙膠冇乜興趣, 開始食手指.......可能佢覺得牙膠都滿足唔到佢....我有一次見過佢用隻手指, 好似刷牙咁卒卒下, 咁我諗佢可能真係牙肉痕囉. 雖然仲未見到有牙仔, 我都知佢 d 牙肉唔係咁舒服. 咁唯有見到佢放手指入口就話佢囉, 打佢手仔囉. 咁話得多, 佢享你面前就唔好, 但你一轉身就即刻放入口!! 好激氣架!!! 但係冇計.......

意粉仔個奶咀如果加條奶咀鍊會唔會好 d 呀?

侯爵府

我瑤瑤都試過食食下個咀~~將奶咀塞左大半個入口~~果次仲要加手指~~結果米......嘔反d奶奶出黎~~被佢激c~~ :evil: :evil:

大宅

我試過扣住條鍊啦..再夾住係衫仔度,,,但佢連條鍊都放哂入口, ,,仲危險, 因為條鍊有長度,,可以落喉嚨,.....哎...真係...

大宅

咁你要換過條鍊呀, 你去買 nuk 果隻丫, 好似14 蚊, 個扣好實架!!

我個女仲勁呀, 佢食牙膠之餘, 隻手指享咀邊攝埋入去呀, 都唔知幾好味.............

公爵府

意粉,
我記得意粉仔係咪食 pigeon 奶咀? 好似比較細隻, 我會盡量買 d 大大隻既奶咀比蝦仔, 佢而家個口咁大, 都只可以塞到一半左右

就算你唔比奶咀意粉仔食, 佢始終會自己拎其它野塞入口, 你咪仲驚 ... 放鬆 d 啦
[/url]

大宅

蝦蝦,
係呀,,意粉仔食pigeon奶咀架,,我之前買avent比佢..但佢個膠邊成個遮哂佢個鼻哥lone呀..一食就透唔到氣,,可以我先買番pigeon 橙色果個比佢食,,,大又阻住佢透氣, 細又塞入口..真係煩,,,

大宅

我bb都試過塞入口嚇c我 ∼∼∼∼∼∼

公爵府

意粉,
一係你有冇試過其它, e.g. disney / 藍企鵝母指形奶咀, 個鼻鼻度有個 u 位, 可以抖氣
[/url]

大宅

oic..蝦蝦, thx..
我平時都見 u 位既奶咀, 果時我仲諗個型咁怪都唔知食唔食到, 而家諗番原來係用黎抖氣..下次去睇下先,,,
呢2日我剩係夜晚佢臨訓先比佢食,,日頭盡量唔比,,,

公爵府

如果意粉仔可以淨係夜晚先食奶咀, 咁你可以唔駛買啦, 佢訓覺都唔會拎黎咬.

只係蝦仔有時, 朝早差不多訓醒覺果陣, 眯埋對眼都仲要拎隻奶咀黎咬 ... 個殼, 有時眯住對眼, 咬腳趾公, 比佢激屎 :tongue:
[/url]

大宅

我個女都係訓覺先用奶咀, 平時如果佢想搵野咬, 咪比牙膠佢囉........等佢第時易 d 戒啊!!! 呢排佢咩都放入口, 尿片, 腳趾, 梳, 玩具, 所以我覺得佢係因為牙肉唔舒服囉.......

首頁

尾頁

跳至