跳至

首頁

尾頁

男爵府

any comment of 東華三院徐展堂幼兒園(上水區)

我睇個視學報告,覺得好似幾好, 請問有無媽咪d小朋友讀緊 ? 可否比下意見 ? 如教師同校長如何, 教學方面, 環境方面如何等.... 因為如果好既話, 我想同個囡報讀..

我而家心儀既都有幾間...

大宅

Re: any comment of 東華三院徐展堂幼兒園(上水區)

我個仔讀緊,覺得幾好!但生日會佢冇收費用,所以家長要自己整或帶食物,我覺得冇所謂,睇下你怕唔怕煩!
  而升小學大部份入到東華三院港九電器小學,你如果鍾意呢間小學就唔駛煩!
  佢校長、主任、老師都好親切。佢地K1,K2唔多功課,K1係老師出功作紙1張,D功課唔太深,佢地主張認字,唔係抄字,到K3多少少抄字功課。

男爵府

Re: any comment of 東華三院徐展堂幼兒園(上水區)

hi, cycynk0414,
多謝你意見, 可否提供多小小資料, 如環境整潔和多唔多國內小朋友讀 ? (我唔係有什麼偏見, 只是想知比例多定小), 如果唔想入到東華三院港九電器小學, 其他邊d小學木幾會會大d呀 ?thanks.

Sorry, 咁多野問

複式洋房

都有幾多新移民and國內小朋友讀,我個仔果班起碼佔三份一有多,but佢地都好乖,好有禮貌

男爵府

oic...thanks.
kahoma ~請問知唔知佢幾時會開放日? 我想睇下.. 另外你個仔讀緊幾年級 ?

複式洋房

我個仔而家讀緊k3,幾時openday就唔太清楚,不過你可以上佢網址睇有關資料
http://www.hkedcity.net/ihouse_tools/ihouse.phtml?id=kg8-web&pa=/

男爵府

hi, kahoma,
thanks your info.

首頁

尾頁

跳至