論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個工人做乜家務都要坐係度做...

我個工人做乜家務都要坐係度做, 每日佢坐既
時間佔佢大半工作時間, 有時見到就 ,
我大肚到宜家坐緊月都唔會好似佢坐咁多,
e.g.熨衫要坐都ok (但我自己都唔會坐係度熨)
洗餸又要坐, 洗碗又要坐, 連放一兩件東西入柜
都要坐, 有時厠所地下有水叫佢抺, 佢都要坐响
個厠所板先抺(我個厠所地下只有幾格街磚仔),
有時同佢一齊响廚房整野, 我企响度, 而佢就坐
响度, 就算我鬧佢寸佢, 佢都依然坐响度, 真係
頂佢唔順

複式洋房

Re: 我個工人做乜家務都要坐係度做...

嘩............唔係掛...唔通她大肚.

珍珠宮

2020勳章

佢好老

子爵府

佢隻腳會唔會係有事唔可以長期企呀?

我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

象牙宮

2020勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你個工人咁奇怪o既 ?-( ?-( ?-( 洗碗坐喺度? 你張chair好高ga? 定係個洗碗盤低? 但點都唔就手喎! ?-(

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

坐係度做嘢好唔方便,你個工人一定隻脚有事

男爵府

好媽媽勳章

佢係唔係隻腳有事呀,如果唔係,佢真係有些問題

我個工人初來報到的時候,.又係洗

大宅

佢唔係雙腳有事, 而係個人好懶, 佢初初黎都唔係咁
宜家越學越差, 成日掛住做自己野(facial, 挮腳毛,
修甲), 初初佢話我知佢唔會食太多因怕肥, 肥左會
好懶, 宜家就越黎越肥, 我成日話佢, 一日食咁多零食,
做野又要坐係度做, 又做得慢, 唔肥就有鬼la, 成日好
想似我咁廋, 但就無樣野會跟我講既去做, 食幾多減
肥藥都無用la。

大宅

DoReMi媽媽 寫道:
你個工人咁奇怪o既 ?-( ?-( ?-( 洗碗坐喺度? 你張chair好高ga? 定係個洗碗盤低? 但點都唔就手喎! ?-(

明明唔就手又唔放便, 佢都係咁懶坐係度做,
佢好識take care 自己, 洗乜都帶手套, 做做下野
有要搽d hand cream先, 响屋企都要著拖鞋(但我地
無著), 怕隻腳會乾燥, 半個鐘去一次厠所(搽面霜),
我真係好想炒佢, 但由於好多問題要遲d先可以決定,
只好見到就話下佢, 無辦法。

男爵府

2020勳章

嘩, 乜成個闊太咁, 咁'踼'身, 就唔好來打工啦
:-P

子爵府

買張輪椅俾佢,等佢坐上去週屋走照做野。 :tongue:

象牙宮

2020勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bluestar 寫道:

佢可能會要求一張電動o既tim.

大宅

DoReMi媽媽 寫道:
[quote]
Bluestar 寫道:

佢可能會要求一張電動o既tim. [/quote]

電......椅

男爵府

好媽媽勳章

真係好誇喎~~ 真係返去做闊太好過啦!!

洋房

咁得意! ?-( ?-( ?-(
不如叫佢返屋企做呀太好過啦!
其實佢係唔係想你補錢炒佢呀!

男爵府

2020勳章

問下佢隻腳係味有問題~定係我係請個太太返黎有問題?跟住問佢~你想我抄你定自己唔做~如果兩者都唔想就自己做好d

大宅

I think she is really lazy and crazy! No point to ask her anymore why she is sitting all the time, tell her cannot do this anymore or not allow her to sit while carrying out the cleaning works.

珍珠宮

too lazy

大宅

princess_mama 寫道:
問下佢隻腳係味有問題~定係我係請個太太返黎有問題?跟住問佢~你想我抄你定自己唔做~如果兩者都唔想就自己做好d

呢個問題已經問左好多次, 佢响agent度都話會改,
但當我開始放產假時, 我成日响屋企管佢點做野,
佢終於講真心話, 佢想我炒佢因為有錢補。

複式洋房

"佢想你炒佢因為有錢補??"
你同佢講你可以一個月通知佢唔使補$$ 架!! 你同佢講一定要佢企係到做野, 唔可以坐係到, 要坐叫佢番家鄉坐啦!! 不過如果你係要番工只有佢一個人係家對你bb 既, 你就唔好咁同佢講啦, 事關你都見最近幾單工人對bb 既新聞啦.

首頁

尾頁

跳至