想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

放棄了.....

各位姊妹, 今個日係排卵日, 但前幾日都無開工, 只是係5日前造過, 應該沒有機會了.... :-(

因為我老公好忙, 成日好累, 所以我已唔想開口話造了..... 亦因為咁我哋攪得很不開心... 我決定 放棄了.... 我唔想再有任何藉口, 每個月都係度期待排卵, 但當我等到排卵, 佢又好忙, 返到屋企好累, 而我就好失望.... 個個月如事, 我諗我會痴線架..... 所以各位繼續努力..

大宅

Re: 放棄了.....

唔好灰心啦~~咪由得佢順其自然啦~~有時我覺得你太緊張會仲難有架~~所以慢慢等機會law~~我想問下你係咪無做野架~~

別墅

我無做嘢既, 我已有一個5歲大既女, 今年4月因為bb唔健康, 個咗人工流產....

大宅

你都幾好丫~~有個女陪下你,而我就仲係努力緊 ,我其實都幾想好似你禁有個女陪下,起碼無禁悶先丫~~ 仲有我想問下你上次有左bb, 有無計到排egg期又或者體溫之類既方法架~~可唔可教下我呀~

別墅

但我個女, 成日問我妹妹去咗邊, 佢幾時返..... (上次嗰個係女)....

大宅

哦~~~睇黎你個女都幾想有個妹妹陪下佢~~禁你有冇解釋俾佢知呀~~

別墅

我都有解釋俾佢聽, 其實我真係好無耐...生bb要雙方配合, 我單方面想係無用, 我老公成日話要順其自然, 但我諗係有機會既日子, 佢成日都好累, 無放係心度, 佢把工作放得很重, 好似我上次我係屋企暈咗, 佢都會把手頭既工作做完, 才回家看我, 所以我諗我係時候放手啦, 無謂既計劃, 只是會令我乾等...

大宅

你講得啱既生bb要雙方配合,其實你可以同你老公傾下你點解想要bb架,你亦都可以同佢講下你個女想要個妹妹既事.可能你老公會轉意思呢~~

洋房

Hi ivyking,

may i ask 你上次係做什麼流產operation? 我個case同你好似, 我又係有個女, 又係做了一個流產operation. 好明白你的心情.

別墅

其實我老公都好想要多個bb, 我哋亦進行緊, 不過佢成日話要順其自然, 但我哋都好清楚, 每個月只得幾日有機會, 又何來順其自然呀, 如果佢想好嗰日唔係排卵嗰幾日, 都無用架, 但佢就成日諗為係咁樣囉. 所以我係好嬲架, 但我自己嬲有乜嘢用呀. 換返嚟只有失望....

別墅

人工流產, 因為個bb唔健全, 所以係3個半月既時候做既. 所以我好心急, 其實我真係好辛苦, 係佢面前好似無嘢咁, 但我真係谷爆啦, 所以尋晚同佢講, 攪得好唔開心, 我個心好似刀割咁, 佢又唔係對我唔好, 只是太唔理點啦...

洋房

ivyking,

我諗男人同女人d諗法唔同, 我想再try, 但係我husband 話唔想, 佢話係天意, 你同意嗎?

別墅

我唔同意, 何謂天意, 只是藉口, 事在人為, 如果唔去試, 唔通真係有可以好似耶穌咁自己入佢亞媽個肚入面, 我覺得無可能囉, 男人懶就會用天意嚟講, 怕煩, 如果唔駛計日子, 順便造都會有bb, 你估下佢哋造唔造...

洋房

我好多朋友都叫我唔好再try, 說一個小朋友已經好夠, 但係我個心有d唔服氣, 而且自己都好想要多個, 我而家都唔知點好?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

你好,我都唔好得你好多,我有1個仔快6years old,我真係好想佢有個伴,2月有左...3月因為bb唔健康自然小產左,我老公又係只話順其自然,佢份工要係條街度,返到家就話累一早就訓,激死我!個仔六years old重順其自然,個伴出黎年齡都相差太多,不如唔生

別墅

我都係好想再有多一個bb, 但我而家想要返少少尊嚴, 所以我只有放款.....

男爵府

hi ivyking

long time no chat!!

你放鬆0的0拉, 再係0甘我擔心你會壓力太大.

老實講, 不要怪我直言.其實你比我們都幸運. 最少你有個又可愛又乖巧0既囡囡.但係我0地到而家旦都無一隻.... :-(

我上個月出TRIP 去0左倫敦同NY各一個星期, 到今個禮拜先至差不多清晒0的野.因為份工實在太辛苦0拉, 所以呢排都開始搵0下工.而家心大心細, 睇下轉0左工先定係下個月開始努力....

但係點知擒日去0左睇中醫, 已經有個幾月無覆診.因為擒日有學生臨床, 所以個教授講解得好清楚.個醫生話我係經行前後諸症. 於是我根據個症上網CHECK, 發現其實呢個症係因為黃體素不足, 所以比較難受孕.同埋就算有0左個胎早期都會因為唔夠黃體素好難長大.

係我小產半年後, 諗住再開始發力0既時候, 竟然比自己知道原來係我搞到小B無0左, 呢到打擊對我真係太大0拉....

而家我都好憂慮, 好唔好再試, 同埋如果再有0左都唔知會唔會保唔到小B....

:-( :-(
違規簽名-超版代刪

複式洋房

hi ivyking :

男人好鍾意講順其自然架, 但我husband 身體方面氣弱腎虛,
份工又要用體力, 成日都好攰咁, 我又有子宮向後屈喎, 奶奶又叫我快些生, 講到好似係我唔肯生, 但依家問題係我老公大啲嘛, 已經好努力啦, 我唔想做手術呀, 但我不會放棄, 只是每個月egg day do do, 飲補湯, hope will bingo soon, hope you don't give up, just relax o.k.

首頁

尾頁

跳至