母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔經唔覺, ryan兩歲了!

今天ryan兩歲了! 在此祝ryan生日快樂!

真係唔經唔覺, 時間真係過得好快, 咁就兩年了! 而我的母乳路, 亦好順利咁來踏入第三年。過去兩年, 除了試過出trip工作兩晚外, 其餘時間都是同亞囝一齊訓, 冇佢o係身邊真係唔知點。每日放工回家扭我要奶奶時都好心急, 有時我都會整估下佢^^! 餵佢時見到瞇著眼享受的樣子真的好滿足, 每日返工所受的氣及唔開心都煙消雲散!

好想好想繼續餵, 有得餵真係好應該感恩, 亦應該多謝自己, 因為我地d小朋友都好幸福!

陪著佢走人生的第一個階段已合格, 不過往後仍有好多日子及挑戰, 下一步就是返學了, 最希望ryan能快樂地成長。

男爵府

Re: 唔經唔覺, ryan兩歲了!

ryan祝你生日快樂!日日都咁醒

男爵府

2011至尊種植勳章

gigiso,
恭喜晒
你講得o岩, 能夠餵到咁耐真係應該感恩.
在此祝 Ryan 生日快樂, 身體健康, 亦祝你媽媽奶長餵長有

幾時去中大搞 gathering?

大宅

Ryan:
係未經你既同意下,我就契左你啦
契媽係度祝你生日快樂、快高長大......
契媽亦係同你同一日生日架,所以,出年你要同契媽一齊慶祝生日啦,知無?

寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

Monkichi:
你係唔係好鍾意monkichi呢只馬騮仔架?我係佢既fans黎架!
寶貝彤彤及欣欣 !

珍珠宮

Ryan
生日快樂 身體健康 人見人愛

Gigi
長餵長有 繼續努力 加油加油
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

gigiso:

祝ryan生日快樂,亦恭喜你做了兩年母乳媽媽!

好羨慕你做了兩年母乳媽媽,我現在才做了兩個月,我覺得你好徫大,在這兩年里必定吃了很多苦,但相信見到囝囝健康成長,所有的苦頭和不開心都忘記得一干二淨,不管我還能餵多久,我都會盡力行這條路,亦希望你這位前輩能常常與我們分享心得和解決疑難!!

別墅

gigiso,

恭喜晒! 祝 Ryan 生日快樂 祝你媽媽奶長餵長有 !! 我會以你為目標....我Owen 仔今天6個月啦!!!

男爵府

Ryan,

Happy birthday to you, happy birthday to you,
happy birthday to you, happy birthday to Ryan ,
Happy birthday to you!

hope you can enter your target school!!!!!!!

Moses

複式洋房

Ryan,

Happy Birthday! 快高長大!

大宅

複式洋房

Ryan 生日快樂!

子爵府

Ryan 生日快樂 你好幸福呀! 飲左媽媽奶兩年

別墅

Ryan,
生日快樂!

gigiso,
妳令我鼓舞!

大宅

Ryan生日快樂
My son also call Ryan, hope I can continou to feed him by my breast milk to year 2 too.

大宅

CONGRATULATIONS to both Gigi and Ryan!
You're a pair of happy mama and son today!
:lol: :lol:
  Lulube was born weighing 3.2 kg

伯爵府

add oil
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

男爵府

嘩, ryan兩歲生日快樂
gigiso, 加油啊
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

潮流媽咪, webjen, mon, room5674, calamus, Mandysyl, 技安, lilima, tvoincy, Lamblamb, vivienmak, ck1656

多謝多謝各位~~~
我會餵至ryan自然離乳, 不過我諗都唔會咁快! 呵呵~~

大宅

monkichi 寫道:

幾時去中大搞 gathering?

不如你話吖~~我呢排super busy, 可能要遲d先搞到, 你地邊個有時間不如搞搞去, 我join吖?!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊