論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個賓賓就來到期完合約, 但又唔想同佢續, 有d咩要做架?

想請問各位姊妹的問題如上, 我係唔係唔使陪一個月俾佢架? 只係俾返張機票佢走就ok架la? 請各位幫下我啦. 唔該...
1/12 ~ 123lbs5/12 ~ 123.8lbs8/12 ~ 120lbs12/12 ~ 121.4lbs16/12 ~ 118.6lbs5/1/06 ~ 118.4lbs9/1/06 ~ 118lbs

複式洋房

Re: 個賓賓就來到期完合約, 但又唔想同佢續, 有d咩要做架?

唔好給她知道你

大宅

Re: 個賓賓就來到期完合約, 但又唔想同佢續, 有d咩要做架?

[quote]
todeardoris 寫道:
唔好給她知道你

複式洋房

大宅

你老細即刻請個再炒都唔使咁貴喎,
公司都有呢招拉,炒左你唔請人就叫遣散,
但我再請人但未請到就唔使比架,
學野拉
其實一個月前同佢講唔續約,比的時間佢搵工,
好來好去,一場賓主好好醜醜都一齊住埋兩年拉,
唔多唔少都有D感情掛,真係咁差
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

複式洋房

cnine,
多謝你俾d意見我啊, 個工人其實又唔係好差, 不過我唔想一路用同一個工人囉, 因為d朋友教落阿賓好精架, 對得耐, 摸清晒僱主d底, 跟住就好難教架啦. 所以就算麻煩都要到期就換一換, 我個賓好勁架, 佢響賓實果d會入面做officer架, 所以佢成日都話要開會架, 個個星期日都好夜返架. (around 10:30pm) 佢屋企又唔使佢負擔, 佢響屋企係最細, d阿哥阿姐出晒去搵錢養家, 佢d錢就law俾佢d親戚個女讀書. 佢宜家仲響香港d賓會進修緊,而且我又唔想俾長期服務金囉. 所以要問下有咩手尾要跟.
1/12 ~ 123lbs5/12 ~ 123.8lbs8/12 ~ 120lbs12/12 ~ 121.4lbs16/12 ~ 118.6lbs5/1/06 ~ 118.4lbs9/1/06 ~ 118lbs

複式洋房

todeardoris,
你boss同阿賓d關係好差架??? 咁大整古啊???? 好彩我對個阿賓都唔係好差, 我諗佢唔會咁對我瓜......
我都係同佢簽左2年姐... 咁我係唔係唔使俾遣散費佢架? 仲有啊佢已經同我借左7日大假啦.... 二年有14日, 咁我到時係唔係陪佢7日糧加機票就ok架????

複式洋房

tommythumb,
哇..... 好勁喎.... 要咁多錢實死啦.....
不過我都只係2年姐, 唔使咁多係唔係啊? :-(

大宅

[quote]
todeardoris 寫道:

大宅

一朵鮮花 寫道:
tommythumb,
哇..... 好勁喎.... 要咁多錢實死啦.....
不過我都只係2年姐, 唔使咁多係唔係啊? :-(

條數唔係我講,係todeardoris報料嫁,我都唔清楚,所以咪叫佢講多D,等我地防備下囉。

如果你係請過第二個工人,係唔使比遣散費嫁。

首頁

尾頁

跳至