跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

想問下小朋友點解晚晚半夜醒幾次仲要喊到收唔到聲?
問佢點解佢永遠講唔到.
已經有4個月係咁啦.. 成家人都訓唔到一覺好既.
之前以為佢肚餓, 所以又比返臨訓前奶佢飲. 但係琴晚又係咁. 12 點 1 點又醒2次, 仲要喊到嘔

大宅

係咪發惡夢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

會唔會日頭玩得太癲, 夜晚發惡夢?

公爵府

食樽保嬰丹睇下得唔得

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

都糸呢個問題,糸唔糸小朋友肝火盛?有無俾7星茶之類佢飲下?仲有飲奶既,有無開奶茶?日頭玩得唔夠?
不知所謂的乙陸!!!

大宅

試下食保嬰丹先啦~~~
都係唔得既你留意下佢係唔係日日都係個個時間喊,同埋留意下佢有無望到邊d位先喊,佢既喊聲同平時一唔一樣~~~
因為我家姐個女之前都係咁,之後佢去"子"紮鋪執左d野返黎燒,燒完個晚開始就無野啦~~~

大宅

回覆 caca1314 的帖子

幼兒夜驚症

大宅

引用:想問下小朋友點解晚晚半夜醒幾次仲要喊到收

原帖由 豆豆B媽 於 11-12-22 發表
想問下小朋友點解晚晚半夜醒幾次仲要喊到收唔到聲?
問佢點解佢永遠講唔到.
已經有4個月係咁啦.. 成家人都訓 ...
我上星期都有咁的情況,睇中醫話佢心火盛,每人水份不足,好燥火!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

咁要焗佢飲多d 水啦. 不過又會賴尿賴爆片

複式洋房

我個仔都係架喎!每晚都一定會叫下我。我自己諗住係因為瞓咗一個 cycle (聽人話4個鐘為一個 cycle)﹐所以會扎醒叫咋。有時就知佢係發惡夢。

別墅

回覆:想問下小朋友點解晚晚半夜醒幾次仲要喊到收唔到聲?

係咪係學校發生左啲野?我囝反而係因為番學發生左事唔開心就會!我囝小時就爆喊!而家發開口夢!成日爆左學校啲野出黎!

首頁

尾頁

跳至