懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

前晚12時半有啡及血水,去了急政定,check 過bb有心跳,便叫我回家休息及觀察,如腹痛及血增加才回入院,甘我弟二天又去看c +,又再照bb 有心跳及Szie 正常,開了安胎藥比我同叫我休息再觀察,回到家嚇到飛起,見到鮮血滲了半塊護墊,甘再打反比c+,他叫我驚就入院,但醫院也是入院休息,甘不如叫我在家休息看看...甘我昨晚又在床躺下休息.晚上又有鮮血。,今朝又少量啡.請問大家有冇近似情況?我超檐心,怎樣好呢?求意見,thanks!

大宅

我同妳一樣 13w見紅星期六晚~之後星期日 入去急症之後照佐bb有心跳同郁就叫我返屋企休息多d ...
第2日唔放心就去私家照 佢照佐bb冇野 但照到我胎盤低 ...同妳一樣 私家叫我見紅多就去急症唔好等 鮮紅色唔好=流血 我到第3日都係咁不停流又唔知去唔去急症又驚佢叫我返屋企 我流到要用m巾添 第4日頂唔順又去佐急症 流濕2片m巾 又係照佐bb郁 又返屋企 比急症玩佐幾日 都唔知咩叫見紅入院 可能急症見我話星期4產檢 所以叫我星期4先返去睇 ..點知我忍到星期4產檢 ...個醫生話我好嚴重 ... 即入院檢查 .... 唉~我同返個醫生講 我呢個星期 呢佐急症2次喇 ....有次重係琴日黎架添... 之後入院變啡 冇鮮紅色 都安心d ... 重係醫院做哂全身檢查 ....一星期照佐bb7次 =.="
點知檢查佐我胎盤好低~~子宮位自己有小小流血 ..血壓又有問題 ..所以入院檢查好d~~

男爵府

我之前都見紅2星期 , 醫生話鮮紅和啡色的分別不大, 啡色是因為D血未流出來,可能過咗1-2天才流出來,所以啡色。我建議你bed-rest,早D睡,放鬆D,多休息會有改善。過多2星期會好好多。

別墅

回覆:13w流鮮血,作小產,有冇人都係甘超擔心!

可以的話去私家產科/私家醫院睇一睇啦,佢地先有安胎藥或安胎針打,公立冇依啲藥物供應,齊休息未必保到小b 架!

大宅

回覆 bonnie0627 的帖子

甘而家好返未呀?

大宅

回覆 dear_mag 的帖子

有呀,醫生有開安胎藥比我食呀~

大宅

回覆 JUNE2007 的帖子

你果時多少w?

男爵府

安胎薬,醫生話得3成有作用ja

大宅

回覆 奶茶小露寶 的帖子

甘怎算呢?

別墅

回覆:lovebaby1115 的帖子

謀事在人,成事在天~ 自己同醫生都盡咗力,touchwood 唔得就可能真係DNA 分裂過程出現問題,自然淘汰醫生話有20% 的成孕後失敗,假如中咗,只有平常心,養好身體等下一次。anyway, 祝你大小平安

男爵府

你可以考慮看看中醫。

大宅

要多卧床休息

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:lovebaby1115 的帖子

我之前都係13w晚飯前突然流一張護墊份量血,扒咗兩啖飯就入急症,照咗無嘢BB仲好活躍郁梗,第二朝再去醫院見醫生同再照,開咗一星期假比我喺屋企休息。西醫話無藥亦無嘢可以做,主要係靠BB自己,同埋盡量休息多D食多D有營養嘢。
跟住我就去咗睇中醫食安胎藥,幾日後就無晒事。

複式洋房

多D訓床休息,我宜家都35週了,好似流左3星期先停。

大宅

回覆:杏而 的帖子

你果時多少週流血?

男爵府

我由5w開始見紅流啡有血塊到生,休息多啲,如果唔安心就睇醫生。加油!

大宅

回覆:hoihoi83 的帖子

多謝你既意見,希望無事

大宅

回覆:bonnie0627 的帖子

你而家好反末呀?

男爵府

引用:我由5w開始見紅流啡有血塊到生,休息多啲,

原帖由 hoihoi83 於 11-12-23 發表
我由5w開始見紅流啡有血塊到生,休息多啲,如果唔安心就睇醫生。加油!

...
即係你個時日日都見血?份量有幾多?咁有冇返工呀?

大宅

回覆 奶茶小露寶 的帖子

你最近又点呀??? 好返d未?

首頁

尾頁

跳至