夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我好興, 個女人都唔知想點?

前日老公公司去旅行, 我同仔仔及老公同行. 老公既partner係個28歲女仔, 3年前老公同佢一起做過個project之後, 老公調任第2個新部門, 今年老公部門要人, 個女仔就自己要求來. 當時好多人都好好奇, 因為之前個女仔對我d態度真係唔係幾好, 當我透明. 有時holiday佢都打來我屋企, 我聽電話時佢d禮貌真係連小朋友都不如. 有時我見老公講完電話之後好唔開心, 我問邊個, 佢就話係: "個partner, 都唔明個partner想點, 放工係私人時間, 仲要成日打電話來煩, 點解唔返到公司先傾.".... 講返前日, 個女仔同佢阿媽一起來, 好鬼熱情捉住我老公隻手要我老公陪佢, 我老公就話要陪個仔, 點知佢阿媽答:你既仔日日都可以陪既拉. 雖然老公都係冇陪佢, 但我已經好唔高興. 最老土係有個景點, 老公叫人help我地影相, 個女仔竟然又拿相機叫人help佢同佢阿媽, 仲要拉我老公一起影. 我老公知我唔開心, 就話好多同事係度, 如果佢拒絕好似唔係幾好. 我望都唔望佢, 之後佢就話如果我真係對個partner唔仲意, 下年佢可以要求調去第2個部門, 反正佢而家既部門都運行得好好. 但我又點知個女人會唔會要求再調? 個日全日個女仔當我冇到, 我一開始同佢say hello, 佢仲特登望去第2度, 激死我啦

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 我好興, 個女人都唔知想點?

大宅

talkative 寫道:
唔好咁嬲啦,聽你所形容而家係個女仔"痴"住你老公而唔係你老公"痴"佢喎,加上你老公都話如果你唔鐘意個女仔,佢都可以o係下一年要求轉部門,咁即係你老公都緊你啦,right?

我明, 唔知係唔係我太小氣, 但有個kum既女人成日打來屋企煩住真係好煩啊. 我最 係佢次次見到我都當我透明, 打來我屋企我老公唔得閑聽佢電話(or 唔想聽), 佢即刻收線, 連最簡單既唔該or byebye 都冇.  有時我問佢邊位, 佢答都冇答又收線

別墅

唔洗咁興喎,係人都知你係你老公個老婆,
而你老公知你唔鐘意個女人都會緊張你,
係個女人唔知醜痴住晒姐,佢當你透明你咪當番佢透明囉.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

而家d 女仔真係唔要面,亦都不知所謂,
道德去曬邊,可以咁隨便自私,
雖然而家HK 女多男少都唔需要咁呀 !!
d 人永遠都唔諗諗如果自己爸爸/哥哥都有一個咁嘅女人來煩
佢地會點 ~~
真係自私

大宅

都唔駛咁嬲既...既然佢咁唔要面,唔知醜, 你咪做d 野俾佢睇, 等佢知個醜點寫囉....佢都當你冇到,你駛乜同佢客氣o者...你老公話你既話,你咪話...如果有個男人咁對我, 你會點囉...

大宅

力力豬豬......惡仔一名∼

別墅

呢D咪叫發花癲囉.

不過個女仔咁aggressive, 係戰鬥格果隻, 擺明冧你老公唔妥你, 呢種女仔好好勝, 會用盡所有手段得到一個男人(但得到之後可能會丟左佢). 你老公最好都係調職, 因為同一個單位, 接觸機會太多, 你老公最初可能唔冧佢姐, 男人有人追喎, 時機到時就會好冧架啦, you never know. 到佢真係追進你老公調先算啦.

大宅

魚生 寫道:
你咪一聽到佢電話就cup佢線囉!

AGREED!!

大宅

真是不明白為什麼總有些這樣傻傻地的人通街走, 難得她家人也和她一起傻.
其實你無需動氣, 如果你用什麼手段去處理這件事的話, 你就和她一起傻一起小孩子了. 大人對小孩子可以較大方的, 小孩子Ma, 大都是未教化無知的. 你大可以一種家長高高在上的姿態對她; 比喻她打電話來, 你可以大大方方輕鬆的說你先生不在, 我是他太太, 有什麼可以幫你, 我可以轉告他...等等, 讓她感到你夫妻倆是同一陣線是一個家庭的, 明顯她是局外無謂人, 氣也氣死她呢..

siuwa 寫道:
我明, 唔知係唔係我太小氣, 但有個kum既女人成日打來屋企煩住真係好煩啊. 我最 係佢次次見到我都當我透明, 打來我屋企我老公唔得閑聽佢電話(or 唔想聽), 佢即刻收線, 連最簡單既唔該or byebye 都冇.  有時我問佢邊位, 佢答都冇答又收線
該用戶已被刪除

別墅

但嗰個女仔阿媽都咁唔知醜?真奇怪!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

下次如果個女仔再打去你屋企搵你老公, 你老公又唔想聽, 你可唔以試下用hand-free :"我係佢老婆, 我老公話你有乜野都可以同我講..." 如果佢對你不敬,順便可以俾你老公聽下~

大宅

問題係佢一早知我係佢partner既老婆, 佢全公司人都見過我同我d小朋友, 佢公司年年都有2次旅行, 我老公一來唔去, 去既話都會同仔仔或者我去. 我同佢見面say hello, 佢次次都當睇唔到, 我問過老公, 佢話公司d同事都唔係好仲意佢, 可能28歲都冇男朋友, 所以難相處, 仲叫我睇吓有冇男仔介紹比佢. 而家連佢公司d同事都覺得個女仔好主動(出埋阿媽), 因為個日佢同事見個女仔同佢阿媽係都要拉我老公一起影相都唔知點做. 對kum既女仔我真係唔知要點做, 佢又唔怕公司d人話佢, 又唔理人地屋企d人點睇. 我又冇理由對老公發火

大宅

好媽媽勳章

[quote]
hillarieho 寫道:
真是不明白為什麼總有些這樣傻傻地的人通街走, 難得她家人也和她一起傻.
[quote]

男爵府

好媽媽勳章

呢個世界真係乜人都有, 妳都係要小心d妳老公, 有時送上門既嘢真係好危險架!!!! 特別係男人, 可能會把持不住架!!!

大宅

pacy 寫道:

[quote]
hillarieho 寫道:
[quote]

唔好話係你, 連我都唔明 個日真係睇到我地幾個女性都傻傻地, 當然我好 . 有邊個阿媽會要自己個女去破壞人地屋企既?? 會唔會係我太out?
該用戶已被刪除

翡翠宮

siuwa,

唔好同d細路女一般見識, 最重要係你知道老公唔like佢, 同公司d人亦唔like佢就ok啦, 你咪即管大方d唔使在佢面前 出洋相 佢兩母女擺明戰抖格, 咁你咪做笑面虎囉 (對住佢地時), 我話你聽你越嬲佢兩母女越開心, 越以為自己得逞 :evil: 真係臭坑出臭草呀 不過家陣你明知有人冧你老公, 咁你兩公婆就要keep住恩恩愛愛唔好比機會人地有機可乘啦 佢兩母女話要同你老公合照, 我係你我會話好呀我幫你楂機呀專登cut鬼左個老公, 又或者影到污呢單都等佢曬相時激鬼死佢都好, 呀不過家陣用數碼相機無得反野添 不過影一張相好閒事, 最重要你真係要知道你老公無野就得啦

首頁
12345...6

尾頁

跳至