意見反饋
義工
[2005年] 產後m準唔準?

大宅

國民生產總值:3936

2019勳章

產後m準唔準?

我27/7生,26/9第一次m,前後8日,但到而家都未有第二次。有d擔心。

想問其他7月媽媽m既情況如何呀?

洋房

國民生產總值:100

Re: 產後m準唔準?

我7月29日開刀生,第五個星期好似有少少(少得好緊要)之後就冇來,跟住兩個星期前睇中醫調理,而家第三個月終於係兩日前成功來M!中醫話如果仲有奶水會遲D來M的,有D媽咪甚至一年後至來M,都係正常ga!不過聽好多人講三個月內冇M來都好common。
你有冇手指關節緊緊咁呀?我就有喇,中醫話有風,調理之後好了少少,不過都仲有D緊。

大宅

國民生產總值:4922

shio,
我22/7生,11/9來m,到而家都未來第二次,我諗我地o岩o岩生完,d荷爾蒙同生理上仲未調節好,唔準都唔出奇,唔需要過份擔心,必要時去開健康院咪問下d姑娘囉!同埋你係咪餵人奶o架!因為餵人奶都會無m架!

大宅

國民生產總值:1126

我25/7生,5/9第一次m,前後7日,但到而家都未來第二次。 不過我都會看多一個月, 再不來先看醫生.

男爵府

國民生產總值:8408

我7/7生,9月17第一次m,都有7-8日,第二次就10月27都係有成7-8日呀!

男爵府

國民生產總值:7862

好媽媽勳章

我 22/6 開刀生, 餵左兩個月人奶, 5/10 第一次 m (實記得, 係正結婚週年個日 ) , 3/11 第二次, 黎既時間都同
以前差唔多 ... 5-6 日.... 不過第一次既頭一兩日流量都好
多下.

大宅

國民生產總值:2497

我7月19日生的....第一次來m係9月25日,岩岩黎完第2次.黎齊7日,比未有之前準左....

大宅

國民生產總值:2552

我7月13日生,到10月7日第一次M到,血多到嚇死我,直頭決堤一樣,不過都係維持左幾日,唔係我怕要去輸血lu...

大宅

國民生產總值:1613

大家好~
我係8月媽咪
我8月14生
10月2來完第一次m
但第2次仲未.....都有少少擔心 :cry:

民房

國民生產總值:91

shio,

同你差唔多,25/7生,26/9第一次m,前後6日,24/10有少少,26/10超級勁多,來左1星期.不過,現在都有少少奶水,但我沒餵人奶喎!
唔洗擔心架!
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD6/100706/103880.11846796.gif[/img]

大宅

國民生產總值:3114

我生完黎 m 準過未生之前, 而且量多 d
我要學習做會笑的媽媽

別墅

國民生產總值:562

各位媽咪,
我7月10日順產生完bb,餵人奶餵

複式洋房

國民生產總值:223

我22/7生,到而家m都未來,可能因餵人奶吧.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.