論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地既工人大唔大食架???

我新黎既賓基本上做野都ok, 重睇得出佢幾鍚小朋友, 不過真係好大食。早上我已經買一大條麥包比佢做早餐, 又買定d餅干比佢肚餓既時候食(一大條威化餅, 佢o係3日內攪掂), 晚飯可以食一大碗反同一大碟送(我家下大肚都無咁勁), 飯後重可以食2個生果。

你地d賓係唔係咁大食架???

男爵府

好媽媽勳章

Re: 你地既工人大唔大食架???

我工人好細食的

男爵府

最緊要錫你d細佬就乜都抵返啦!!

男爵府

好媽媽勳章

我覺得我個工人都算大食~~~

民房

我個印印同你0個個相反, 好細食架
唔知係咪因為只係黎左幾日0既關係呢
佢一日可以只係食一個麵包做早餐, 下晝都係食個麵包, 夜d就食好細碗飯+1spoon 0既食送
咁就夠架喇
成日都話i m full, madam
我反而成日叫佢記得食多d野
唔好餓親

ho_fish 寫道:
我新黎既賓基本上做野都ok, 重睇得出佢幾鍚小朋友, 不過真係好大食。早上我已經買一大條麥包比佢做早餐, 又買定d餅干比佢肚餓既時候食(一大條威化餅, 佢o係3日內攪掂), 晚飯可以食一大碗反同一大碟送(我家下大肚都無咁勁), 飯後重可以食2個生果。

你地d賓係唔係咁大食架???
該用戶已被刪除

大宅

初初黎就好細食....之後越黎越大食...每餐食一碗滿滿o既飯....仲要慢慢食.....因為可以食多o的餸...有時覺得要好似同佢爭食咁...食慢o的都冇得食o個隻....所以唯有叫老公買多o的餸o羅....又成日柬餸食....食雞就食雞比...精到不得了....朝早仲搞笑...有時唔洗返工...見佢好似係酒店食早餐咁....腸仔,煎蛋,多士,橙汁....嘩...不知幾豐富....

珍珠宮

都大食的,但成日話夠,買d佢鍾意的for佢下午荼,就食得好快 (如蛋糕,biscuit),普通的白麵包,過期都唔出聲,有時我老公冇唯意照食,想害佢咩:tongue:

大宅

我個印印唔知叫做大食or細食, 每日食飯兩啖,
食餸都係少少(佢煮的), 但早餐可以食一盒榴槤
(約3-4舊) or 一盒壽司(約10舊) or 一袋排包,
除此之外, 若我兩公婆去買餸打邊爐, 佢次次都
食到唔想離開張枱, 次次等我離枱(已經食左個
幾鐘, 兩女已經食完好耐, 等佢切生菓, 得番佢
同我老公食緊), 佢先好唔願意即刻起身。

大宅

我最錯係當初比佢同抬食飯....成日拖慢黎食...有時bb扭計..想佢幫手揍o下都唔得....冇o的醒目....

大宅

Mine one will eat 1 full big bowl of rice with 1 big scoop on the top (like Q太郎碗飯)

Dinner time when my son was crying... she will still eat her bowl of rice... and the rest of us to take care BB loh!!!

吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

子爵府

我個印黎左3個月, 叫佢食飯仲慘過叫佢去死,
成日吾食野架 !!!

男爵府

好媽媽勳章

My bun bun eats very little! Sometimes I worry about her not getting enough! I eat about 2-3 times more than her.

男爵府

你個工人係好大食
我個印印好細食架
佢早餐食一個麵, 下午食個一碗仔飯+小小餸or
麵包+水,
晚餐一碗仔飯+一碟餸菜+肉
佢食三餐外好少食其他野

大宅

My indo maid 好細食, too. I always ask her to eat more because I'm worry her health. Maybe she doesn't used to my cookery (my maid's cookery is..... finally I cook by myself). I asked her to buy Indo instant noodles or food for herself. To see whether she will eat more or the same.

民房

過份得好緊要喎

masiuling1218 寫道:
初初黎就好細食....之後越黎越大食...每餐食一碗滿滿o既飯....仲要慢慢食.....因為可以食多o的餸...有時覺得要好似同佢爭食咁...食慢o的都冇得食o個隻....所以唯有叫老公買多o的餸o羅....又成日柬餸食....食雞就食雞比...精到不得了....朝早仲搞笑...有時唔洗返工...見佢好似係酒店食早餐咁....腸仔,煎蛋,多士,橙汁....嘩...不知幾豐富....

男爵府

娃娃菜 寫道:
最緊要錫你d細佬就乜都抵返啦!!

男爵府

咁就要教喇!

Joshua媽 寫道:

Dinner time when my son was crying... she will still eat her bowl of rice... and the rest of us to take care BB loh!!!

珍珠宮

都唔算大食, 食得最多係飯, 餸就一般啦.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至