意見反饋
義工

想生BB 今日: 190|主題: 99792

唔知點好!可指教吓嗎???

子爵府

國民生產總值:10183

2019新春慶豚圓 2019勳章

唔知點好!可指教吓嗎???

年幾努力仲未有第2件, :-( :-(
去了看中醫,她叫我調理好至諗.
但我小朋友都~7歲了,
時常想我為他潻個細路妹.
依家我同老公都十五十六,
如果幸運地兼惘想有得生既,最快都出年la,
我同先生係最擔心兩個小朋友相隔年齡成7年.
會唔會出問題呢!
例如:代溝呀!

望有心人可分享經驗或指教...

子爵府

Re: 唔知點好!可指教吓嗎???

UP

大宅

國民生產總值:1328

我都等了年幾了,不過我就一件都未有呀...
有時,想同實際是兩件事來的,靜心等待吧!!!
我都看過中醫,話我唔易有,咁我自己都無符架,惟有做多d令自己身體健康的野,有冇都好,自己身體最緊要...
好多姊妹都話,當relax d或想放棄時,就bingo了,我都在靜心等候黎刻的來臨... :wink:

大宅

國民生產總值:1839

blythe

我諗有無代溝 depends on 你點教, 我都見有好多例子, 個哥哥/姐姐大個細佬妹好多, 好照顧佢地. 所以唔好擔心啦... 祝早日 bingo... :lol:

洋房

國民生產總值:524

blythe 寫道:
年幾努力仲未有第2件, :-( :-(
去了看中醫,她叫我調理好至諗.
但我小朋友都~7歲了,
時常想我為他潻個細路妹.
依家我同老公都十五十六,
如果幸運地兼惘想有得生既,最快都出年la,
我同先生係最擔心兩個小朋友相隔年齡成7年.
會唔會出問題呢!
例如:代溝呀!

望有心人可分享經驗或指教...

你唔好唔開心有我陪你,我個仔都就嚟7歲啦,
我都好想生多個,但唔知點解等咗咁耐都冇.
最慘係..有時係屋企睇住個仔得自己一個玩,真係令我個心好痛.
有時佢仲同我講*媽咪我好悶呀!都冇人同我玩,如果有個妹妹就好啦.*
佢講完e句說話,我個心真係好痛.
點解我咁冇用,生個小朋友都生唔到.

:-(

子爵府

真係好!終於有你地回應我, :-( :-(
其實我都係近幾日至睇中醫.
醫師話我子宮咩虛定涼,要有就
要下d功夫.即調理吓!
我女前日講左d野嚇鬼死我.
佢吹左幾個氣球,我啱啱爬高諗住落地.
點知亞女話,媽媽你小心”踏炮”我d細路妹.
佢話d氣球係弟妹喎!問你地驚唔驚…

洋房

國民生產總值:524

blythe 寫道:
真係好!終於有你地回應我, :-( :-(
其實我都係近幾日至睇中醫.
醫師話我子宮咩虛定涼,要有就
要下d功夫.即調理吓!
我女前日講左d野嚇鬼死我.
佢吹左幾個氣球,我啱啱爬高諗住落地.
點知亞女話,媽媽你小心”踏炮”我d細路妹.
佢話d氣球係弟妹喎!問你地驚唔驚…

咁你要聽醫師話啦....努力...努力
至於你女女...好多時小朋友都會幻想有其他朋友仔同佢一齊玩..因為我個仔都係咁..到宜加咁大個都會自己同自己講嘢..嗰陣時我都好擔心..後來聽過兒童心理學家講..話依個年齡嘅小朋友都會有咁嘅行為..所以你都唔駛咁擔心..

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.