跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醫生叫我做體外移位將bb個頭轉落去,因為已經36週

有無人聽過或者做過呢樣野? 今日覆診醫生照到bb個頭仲未落,叫我book期入院做體外移位術,就係用人手強推bb將佢轉落去,等我可以順產,但做呢樣野有可能會出血或臍帶會纏到bb,又唔會幫我打麻醉針,嘩....好似會好痛
醫生話正常黎講bb36週佢已經掉轉左,如果佢而家唔轉...到時就要開刀生產,因為佢唔會轉架啦..我會係威爾斯生,佢地好唔好手勢架?我下個星期四就去啦,有無人可以比d意見我去唔去好呢?

男爵府

Re: 醫生叫我做體外移位將bb個頭轉落去,因為已經36週

Nikegirl

我生第一胎時既情況同你一樣我係選擇做體外移位術但係我係QE到做其實過程好快15分鐘到就完成同埋我就覺得唔係好痛唔晒咁驚

伯爵府

Nikegirl

如果, 有風險令 BB 臍帶前脛 & 令BB有窒息既可能.

我林我唔會博...因為, 始終都會有風險.

而開刀最多係令自己唔好....

想清楚.

MANDY

複式洋房

我bb 都冇掉頭, 我睇c+ e生叫我開刀生, 我巳經book咗手術室.......
我朋友上年同我一樣, 佢睇c+ 同政府, 政府叫佢做體外移位, 又唔同佢照清楚有冇臍帶纏頸, 好在佢個c+ 同佢照過見佢bb臍帶纏頸, 叫佢一定要開刀. 佢返去政府話個e生仲mud 咁危險都叫佢做體外移位, 個e生重問返佢轉頭"係咩, 纏頸咩"... 比佢激c

我e生話bb冇掉頭主要成因就係臍帶纏頸(纏咗二圈), 或者子宮形狀唔係咁圓....你真係要考慮清楚, 或許去c+ 度照清楚先決定

大宅

Nikegirl,
好似開刀好d,無甘危險,重要再政府医院重危險,
佢地想慳資源多d。

別墅

唔好意思, 我覺得體外移位好得人驚呀

洋房

我個問題同你一樣呢∼
我已經37w尾喇∼
上個星期去做人手轉頭,
點知醫生又係無同我check下個bb有無纏頸,
就話同我做喇∼所以我拒絕左,開刀好過!!
始終我會以bb的安全行先!
11月8日就係政府幫我book期開刀的日子∼
我都幾担心,担心醫生手勢唔好!
但係都好過bb危險..所以你都要諗清楚呢!
?*???? •°∴°﹒☆°  ????•°∴°﹒☆° ° ??????★???????☆?????? ????*?????????????♂?☆ ??☆??????*??? ???????

別墅

sukikwan:

先祝你母子平安! 順順利利生個聰明b

禁止訪問

大宅

我諗你都係叫醫生幫你開刀好啲, 始終人手掉頭有 risk .....

複式洋房

我個日都係無去到...佢地都有打電話黎問我做唔做,因為我睇完你地咁講...我都係唔做,佢地就book左我下個星期三去覆診,不過已經係去7E病房啦...我估如果個日BB仲未掉頭,佢地就同我開刀...
我今日走去私家照超聲波,問下佢意見,點知佢鬧鬼我,佢話我點解要拖..醫院叫我去做推胎位就應該早D去做,因為早做仲有胎水,遲一個星期D胎水少就好難推...而家照到BB仲係上面,都係要開刀多,佢仲話我呢個係人命,有咩唔明應該早D去問醫生,我而家已經37週半,係時候要生...到時生左再話比你地知

大宅

ng g why覺得體外移位好似好唔穩陣咁...比我choose rather開刀lu...

首頁

尾頁

跳至