美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

++ 香薰購物狂集中地 ( part 8 ) ++

[size=medium]各種病症

鼻敏感
爐薰:
1. 尤加利4 drops + orange 3 drops
2. lavender 2 drops + 尤加利4 drops + lemon 2 drops
3. 尤加利1 drop + 天竺葵1 drop + rosemary 3 drops
4. 迷迭香 3 drops + thyme 1 drop + peppermint 1 drop
5. lemon 2 drops + 尤加利 3 drops + rosemary 3 drops

滴手帕(有需要時聞): orange 1 drop + 尤加利1 drop

按摩:
1. lemon 1 drop + 尤加利2 drops + 迷迭香3 drops + 30ml底油按摩胸部,頸,額頭,鼻的位置
2. tea tree 2 drops + lavender 2 drops + 尤加利2 drops 加30ml底油每日早晚打圈按心口,1 or 兩隻手按鼻,額頭(for嚴重鼻敏感)

因高血壓,鼻敏感改方
tea tree 4 drops+marjoram 2 drops+peppermint 2 drops+lavender2 drops.

氣管敏感
乳香 2 drops + lavender 2 drops +天竺葵 1 drop +cypress 1 drop

要按背,心口,喉部,鼻--2 drops複方add 10ml base oil
也用此方點爐

鼻膜薄
可用-尤加利,乳香,松樹,快樂鼠尾草,洋甘菊,安息香 or 薄荷
1.尤加利3 drops + Peppermint 2 drops+Clary Sage 3 drops
2.Frankincense 2 drops+快樂鼠尾草 2 drops+lemon 1 drops+Chamomile 2 drops

要點加按鼻( 3 drops 複方+10ml base oil)

鼻膜發炎
1.tea tree 2 drops+basil 2 drops+rosemary 3 drops
2.thyme 2 drops+rosemary 3 drops +lavender 1 drops+尤加利 2 drops

扁桃腺炎
lavender 4 drops+ lemon2 drops+ tea tree 5 drops+ ginger 2 drops,先溝好
-每日早晚,用熱毛巾滴 3滴複方,敷係喉嚨位
-用5-6滴複方,點香薰爐

另外用honey1 湯匙,蘋果醋3湯匙,ginger 1 drops,lemon 2 drops溝好備用
每日早晚用1茶匙以上的混合劑,溝1杯

伯爵府

Re: ++ 香薰購物狂集中地 ( part 8 ) ++

伯爵府

仲係神神地, 時得時唔得~我唔等喇~家陣出益達~仲有咩買就 call 我~

sand373, 如果你有時間 call 我丫唔該, 話我知去邊食豬扒呀~

伯爵府

miss you all~

伯爵府

Vivien,

益達有溶解劑賣, 你係咪要? 未知幾錢, 我無你電話喎....你要就 call 我!

大宅

子爵府

大廚勳章

mcmug,

早去早回呀

伯爵府

子爵府

大廚勳章

溫書先

子爵府

大廚勳章

sand373,

教我香薰亞sir唔係姓李架, 佢姓林, 叫Terrance, 佢話佢係負責監考d香薰治療師wow.

子爵府

大廚勳章

sand373,

中環脆脆朱扒飽係邊?? 等我去試下 (為食)

大宅

godiva
個bb bread 唔係p.1 o既??? :-( :-(
我部電腦format過, 無左呀~~~~
你上次俾過條link我係介紹焗包包, 可以再俾我嗎

侯爵府

伯爵府

calamus,

bb bread ~~~

我冇放係p.1 ar

焗包包link--Which one ar ?-( ?-(

子爵府

大廚勳章

mommom,

琴晚打牌有冇收穫ar??

子爵府

好媽媽勳章

唔係呀,part 7 都未睇,一早就開 [size=medium]8

子爵府

大廚勳章

Dear all,

我而家每日都會帶一條滴左香薰油既手巾仔番工, 日日滴唔同既油, 係上堂時亞sir教既, 原先我想買益達既細電香薰爐, 而家可以慳番, 每當我返入office都索到陣味, 好正好relax

大宅

我唔知呀~~我知就唔駛喊啦 :-( :-(
你揀個好網俾我呃!!!

我淨係記得bb bread要裸麥粉&高筋粉 :-( :-(
godiva 寫道:
calamus,

bb bread ~~~

我冇放係p.1 ar

焗包包link--Which one ar ?-( ?-(

伯爵府

Lane Crawford 20% off, only today!!!!

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=450425&forum=8&0
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

殊~~~mommom琴晚去左開會
重要會議, 高度機密....
殊~~~

首頁

尾頁

跳至