自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

係班強國媽唔教小朋友

侯爵府

醒目開學勳章

子爵府

回覆:goo_littlebb 的帖子

呢個係佢地既文化,我見好多縱容到不得了,因為孩子是佢地既希望同將來,我朋友個老婆人品唔錯,收入穩定夠生活得舒服(唔係富貴),但勁慳家,問佢點解,佢話要儲起$$比將來小朋友...未生架!

佢住大陸,話唔要黎香港因為樣樣都貴,唔比第時孩子做港b因為佢黎生好貴,又會冇左戶籍,佢2公婆住大陸加埋有3萬幾月薪,但老婆以前成日都係買2蚊蔬菜加10蚊肉就一餐。真係咩人都有

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:覺唔覺內地女子生既細路都特別曳?? (純粹個人觀察)

我都覺呀
係超級嗰隻添呀

男爵府

覺唔覺內地女子生既細路都特別曳?? (純粹個人觀察)

係特別無家教 又曳 仲要聲大大勁嘈
我格黎住左個新移民家庭 嘈到痴線

禁止訪問

引用:一dd,+我試過係公屋公園見到班新移民下一代

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由+rean_chau+於+11-12-24+發表

原帖由 Superman-GF 於 11-12-25 發表
但公道啲講句,鬼仔、妹同日、韓小朋友都係咁架。佢哋主張自由發展同整親要自己受返,去受教訓。

...
係呀好多外國小朋友都係咁
不過影響到人既話外國父母都會唔好意思
但班B6蝗蟲仲要聲大夾惡鬧返人 整到人仲覺得人地恰佢地 成個生番咁:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

複式洋房

我覺得衣加細路係咁, 世界上好多地方都有咁現象o羅.

首頁

尾頁

跳至