育兒好物

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

放什麼在BB衣櫃??

Dear all ma ma,
你們會放些什麼在BB放衣服的櫃裡防小昆蟲呢?
因BB 有G6PD不可放臭丸這些東西
請給些好提議, 謝謝!

大宅

Re: 放什麼在BB衣櫃??

我什麼都沒有放呀~

水晶宮

2020勳章

我淨係放左抽濕的放潮珠(一盒盒果d)入櫃裏面咋........不過我見過去10元店有d防虫的產品話明係可以for 有G6PD的人用架, 係made in japan, 你可以去睇睇!

男爵府

bb2,

10元店 is it 日本城 or 吉之島的十元店?

水晶宮

2020勳章

好似唔係10元店, 係係類似呢d的雜貨店見到的, 我無記錯應該係九龍城廣場內的一間舖頭, 不過我諗係日本城 or 吉之島的十元店或者都有類似的product, 你不妨look look!

大宅

薰衣草香包得唔得呀

別墅

防虫的產品可以for 有G6PD的人???
我亞b有G6PD,雖然如此...就算有呢類產品都唔係幾敢用...
驚...

子爵府

健康院姑娘教,我用紙巾包住"番簡"
放入櫃筒又香又唔怕有G6PD不可用

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我買冇香味的防潮片 (白元, 大象牌)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

kittypo 寫道:

我都係噤做

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

janetngan2 寫道:
[quote]
kittypo 寫道:

我都係噤做[/quote]

係咪咩"番簡"都得架~
拆左張包裝紙之後用紙巾包住還是連埋包裝紙呢/
]

複式洋房

我個B都有G6PD,我放香味木珠落佢柜衣櫃,我諗因為果隻係天然木珠,所以BB無乜唔妥!都幾香。

不過,如果香

公爵府

我什麼都沒有放呀~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

[/quote]angelcheung寫道:

係咪咩"番簡"都得架~
拆左張包裝紙之後用紙巾包住還是連埋包裝紙呢/[/quote]
我就係藥房買左幾舊''ZEST''"番簡(而家好似好少藥房有得買)應該邊隻都得!我做法係拆左張包裝紙之後用廚房紙巾包住

男爵府

用番皂幾好, 有香味又防虫, 我細個阿媽都已經用番皂放入衣櫃, 仲記得係lux, 淨係拆o左面o個張包裝紙就得

男爵府

好媽媽勳章

我都係什麼都沒有放呀~~~

男爵府

我都係放番皂.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

侯爵府

男爵府

hi hi,
is it 用番皂 really can防虫? Because i scare may have small insert in my bb's 衣櫃. thanks!

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章

How do you know you BB is G6PD?
[img align=right][/img]

首頁

尾頁

跳至