嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

發燒抽筋有乜解呀???

我囡囡兩歲半, 佢有4次發燒抽筋

其實普通發燒飲多d水, 唔好著多衫等我都識

但最近兩次發燒抽筋响19/9 & 1/11 就係佢發燒無得知, 要佢抽筋咗知先發燒, 一燒即抽.

政府同佢做過腦電圖話無事, 咁仲可以做d乜可以幫到囡囡呢???

複式洋房

Re: 發燒抽筋有乜解呀???

我囝囝3歲,由1歲半至2歲半都有4次發燒抽筋,都係check過哂話無事,所以而家我會好小心,體溫37度我就比佢食發燒葯,多d留意住,唔好比佢體溫到38.5度,so far, touch wood, ok. 醫生話4,5歲後就無事.

大宅

你有無比囝囝參加學校嘅課外活動呢???

有無同學校講囝囝嘅情形呀??

我好怕囡囡番學感染到傷風同咳???

大宅

大宅

please help?????

複式洋房

我囝囝星期日又發燒抽筋入院啦,而家已退燒但仲未出院,今次好快,由發現發燒到抽筋只係1個鐘頭,兼好低燒,得38度,隔離床個婆婆話佢孫女3歲前都係試過抽筋5,6次,又係得38度,但而家4歲半都未再有,希望亞仔呢次係最後一次啦. 不過醫生話5歲前都有機會,要小心d,咪比價佢習慣

大宅

LongLongB,

多謝你同我講你寶貴嘅意見

支退燒葯放响書包度怕唔怕架!!

我個囡前曰又燒, 嗰朝同佢去診所睇, 等緊睇嘅時候佢手軟腳軟咁, 面青唇白, 一見醫生就即比止抽筋葯佢塞, 真係好驚.
最怕係低燒都抽筋先防不勝防

我老公仲提議2006K1唔好比佢讀住, 等佢養好個身體先,
讀唔讀書唔緊要, 最緊要係留住個囡响身邊, 養大佢.

別墅

Dear mariobie & LongLongB,

My daughter also have Febrile Convulsion.

The first time is in May (17mths). The fever raised from 38 to 40 in about half an hour. The whole convulsion lasted for over three hours. Was rushed to the hospital from the doctor's clinic after stablised from the first eposide.

The second time happened in Oct (22mths). The fever roars from 37.6 to 40 in an hours. The convulsion was not so severe this time and I had the medicine at home too. But the fever kept soar to 41.4 within the next half hour that I had to rush her to the hospital.

I also agree that we should give them medicine when the fever is around 37+ and the high fever medicine at 38.5+ before it raise to rapidly. It is also recommended to keep some convulsion medicine at home give in case.

Actually, my girl had stopped going to all classes and playgroups after the first convulsion until August when pre-nursery started.
Unfornately, school has different kinds of virus. She had been pretty ill for 4 times in only two months' time.

Now, my husband and I had decided not to let her go to school from now on till at least end of Jan. Cos we both think our baby's health is much more precious than what she could learn from school at this stage.

別墅

LongLongB,

How is your baby now? Hope he will get well the soonest!
Really heartbreaking when our babies are ill.

I will pray for his speedy recovery and your strength for taking care of him.

複式洋房

阿b星期日出院,而家身體弱咗,成日出汗,婆婆話食得西葯多”散”. 今個星期我唔比佢返學,等佢休息吓先,而家重轉天氣, 我真係好担心d病菌又嚟過, 我自己都好攰.多謝大家關心.大家都要小心身體先可以照顧自己嘅小朋友.

別墅

LongLongB,

Great to hear that your baby has been discharged from the hospital, you must be exhausted by now.

My daughter has also been taking medicine for two weeks already and still need to take for three more days. She also looked very pale.

Please take good care of yourself and baby since the weather is changing this week. Hope he will get better soon!

大宅

i am afraid my daughter will go to school in the coming year. i hope she can go to the famous school(e.g. St. Cathrine, KV), but it's too crowd in the school. some school is not too crowd, but it's not good(e.g. Keen ming, Cannan. how can i choose????

別墅

For me, I have chosen not to crowded one due to her sickness. My girl class only have 19 students at the moment with three teachers, but still suffered from very frequent infections.

大宅

?-(

別墅

我個女又係發燒抽筋!!!!第二次呀~~e生要佢做腦電圖~~但係唔知有冇副作用呢?佢咁細個肯唔肯坐定定俾你做腦電圖呀? ?-( 好煩!!!!

複式洋房

各位媽媽,

我個仔今年三yr olds,試過一個月三次抽筋(今年6月),第一次因為好驚call 白車入咗政府醫院,咩都無做觀察咗兩日就出院, 第二次我同佢入咗法國,就同佢做咗腦電圖,如果你個女坐得定, 你係可以抱住佢做,過程只係帯住一頂好似泳hap 然後貼的電線上面,大約45分鐘,我個仔坐吾定都做到.無問題.佢第三次抽筋去咗浸會因為一個月內三次我好驚吾知有無其他病連磁力共震做埋好彩無其他問題.

上個星期佢發燒,好彩無抽筋,依家我同佢睇中醫我覺得幾好.

大宅

CATMAMAHK,
囝囝係咪每次抽筋都有發燒呀?

複式洋房

係呀,第一次係發咗燒大半日先抽筋, 第二次發燒四個鐘就抽,第三次就發咗一個鐘就抽啦.第一次係過咗鐘食退燒藥,第二次就係姑奶無退燒藥,等睇醫生之後抽筋, 第三次係未為意佢發燒同玩得太西利所以抽筋.
那次之後我就好小心要工人每兩個小時同佢量一次體溫,至今試過一次發燒, 咁我地立即比退燒藥同用埋退熱貼,最重要係不斷同佢用溫水擦身令佢降溫,好彩今之無抽筋.

別墅

thanks~~CATMAMAHK
如果可以俾大人抱住做都好d~~ 希望佢肯乖乖地啦!
另外做腦電圖果陣係唔係唔可以訓著架? 我阿女預約左0岩0岩係午睡時間呀!!!

別墅

我個女第二次抽果陣都冇發燒,只係有腸胃炎,兩日冇好好食野~~~

首頁

尾頁

跳至
熱門主題