跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有無幫 bb 帶手套仔?

如題 ~~
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

大宅

Re: 你地有無幫 bb 帶手套仔?

yes ah!

子爵府

我個bb 唔帶唔得..因為佢"敏"起上黎係咁抓自己塊面..唔破相都唔得
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我之前一路都有幫阿 b 帶 .... 不過, 後來聽個朋友講, 帶手套仔會影響手仔發展 (而且有日, 老公發現阿 b 對手仔, 比其他地方白了一點, 不知是否因為長期帶手套) ..... 另外, 我朋友個 bb, 而上長了不少粒粒, 睇左醫生 ... 都無咩用 ... 後來, 無幫佢帶手套後, d 粒粒謝晒 ..... 可能因為 bb 成日用帶住手套既手來(卒) 面 .... 於是面仔敏感 ...... 自從, 我無幫阿 b 帶手套後 .... d 粒粒又真係好似少左 ~~~

不過, 唔帶手套, 就要勤 d 幫 bb 剪拍甲了 ~~
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

大宅

呢個問題困擾左我好耐,雖然同bb剪左手指甲,但佢都會抓到自己塊面,鬼死咁心痛。所以,唯有要幫佢戴番手套,最多同佢玩既時候先除落黎。 :-P :-P :-P
:-D :-D :-D :-D :-D

翡翠宮

好媽媽勳章

我無幫 bb 帶手套呀...
幾日就同肥 b 剪指甲, 最初剪完指甲都好利, 後尾我幫佢剪完後, 再用指甲鋤幫 bb 鋤多一次, 尤其有時 d 最角位剪又剪唔到, 有時又唔係長好多, 就用鋤磨短佢, 幾 work o架.....

別墅

我個囡訓覺時就會幫佢帶,因為佢訓訓下都成日抓自己塊面,
如果佢起左身就唔幫佢帶因為我會睇住佢,
見到佢抓面就即刻捉住佢隻手仔

複式洋房

有帶,因為怕佢抓到眼仔.

大宅

我已經冇幫bb 帶手套仔,因我每個禮拜都會幫bb剪指甲架!如果天氣再凍d我就會幫佢帶番手套仔喇!
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

大宅

no la...

大宅

我覺得唔帶手套對bb 好些,因為讓bb 多些機會用手觸摸不同的東西,刺激腦部發展。雖然我個b都成日整損面仔,但我都無同佢帶,因為腦部發展比面容緊要,反正佢損o左之後又會好番。我一個星期會同阿 b 剪1-2次指甲,用較剪好似好些。

子爵府

我本來都有幫阿B戴,但係姑娘話會阻礙佢D手指發展,叫我唔好再幫佢戴,佢一除O左O個日已經抓損O左塊面喇,仲流血添,心痛死我呀~~~

複式洋房

我唔知會阻礙佢D手指發展喎 咁我都唔幫佢帶囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同你一樣, 另外因為bb好鍾意Lam手套, Lam到肚疴, 情願成日同佢抹手仔好d。
kathy_yff 寫道:
我已經冇幫bb 帶手套仔,因我每個禮拜都會幫bb剪指甲架!如果天氣再凍d我就會幫佢帶番手套仔喇!

洋房

健康院D姑娘話頭幾個月BB都係用手仔去探索身邊嘅野架!而用皮膚去接觸物件會好D,所以非別要就唔好帶手套嘞!勤D同佢剪指甲就o.k啦

男爵府

個半月之後停左戴手套仔,
成日留意佢指甲,一長就剪,
佢都算乖,唔使等到

大宅

本來已經無帶,但前幾日亞b自己抓損自己,所以又幫佢帶返.但聽你哋話會阻礙手部發育,我諗我都要幫佢除左手套仔,唯有希望佢唔好成日變花面貓,攪到我心都痛埋

子爵府

我都係為佢的發展, 由佢出世到而家都冇比佢戴手套.

我兩三日左右就會幫佢剪一次. 總之一長就剪.
不過, bb 對手真係冇時停.

別墅

衣家2個月大, 先至無抓損自己咋~

首頁

尾頁

跳至