意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 85|主題: 127768

4大1細,一餐送幾錢 ???

大宅

國民生產總值:4936

4大1細,一餐送幾錢 ???

12月新印印會來,屋企連工人4大1細,你地預幾多錢一餐呢???

水晶宮

國民生產總值:68006

Re: 4大1細,一餐送幾錢 ???

It's hard to say how much. For my family 2 adults and 1 kids (3 yrs) about $100HK- for dinner. (Fish + vegatable+half chicken only) For lunch, we always eat outside.

珍珠宮

國民生產總值:37360

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你住哪區 ?

我住大埔, 平日家中雪櫃及糧倉會有少量存貨, 如雞蛋, 罐頭, 香腸, 火腿.

2 大 2 小 +工人
冇老火湯 - HK$100/3日
有老火湯 - HK$50/日

間唔中仲要帶飯tim.

開頭唔好比咁多佢, 寧願麻煩D晚晚同佢算帳 .

大宅

國民生產總值:3049

我八個人 700 一個禮拜 ,三餐(日日有湯)+奶粉+了片+鹼粉 :mrgreen:

Msma

大宅

國民生產總值:1876

wewe 寫道:
It's hard to say how much. For my family 2 adults and 1 kids (3 yrs) about $100HK- for dinner. (Fish + vegatable+half chicken only) For lunch, we always eat outside.

點解你要咁貴, fish-$20以下,vegatable-$10以下,
half chicken-$25以下, 只係多口問句

2大2小+工人, 三餸一滾燙, 印印黎左14個月, 初初
兩個月每日40-50元, 跟住越黎越貴要成100元一日,
係黎我發覺唔對路, 叫佢去惠康買, 同埋限佢每樣餸
幾多錢, 每餐餸要幾錢, 宜家300元用5日, 唔知點解
每日佢梗有一兩樣會去街巿買, 不過拉上補下, 都算
ok啦。

該用戶已被刪除

水晶宮

國民生產總值:68006

I don't know why gar, all the food bought by myself in market. So I prefer eat outside lor.

Fish $40-
Vegatable (Choi sum) $12-
Chicken (half) 燒味 $50-

我有朋友話可以$20 一餐 for 4 persons, 但我真係買唔到, Fish - cheaper one 都 $20-25- la, 所以我覺得煮飯好expensive.

伯爵府

國民生產總值:15960

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Fish $20
vegetable $ 2
some time chicken wings $ 10 (10 pieces)
蕃茄炒蛋 $4
炒牙菜金茹 $6
蠔油玉子豆腐 $4
etc
so I bought about $20-30 for 4 adult.
If with soap, $30 more (for pork or fish)
[img align=right][/img]

珍珠宮

國民生產總值:42343

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我已經成功教識bunbun買5日送喇, 每次比 $150 佢, 由佢買, 但叫左佢大若要有菜有肉. 當晚就有魚 or 蝦.

翡翠宮

國民生產總值:76971

可大可少, 又要睇下你煲湯定滾湯, 我個工人$100可以買兩日餸亦試過$100買一餐餸 我唔會比佢買燒味做餸的, 點得黎偷懶唔使佢煮呀 去超市買餸都好有單有據肯定無得打腳棍先, 有時我放假買定好多餸叫佢添少少, 佢唔多老黎去因為知道無得打斧頭, 有得打都唔多 :tongue: 不過大家心中有數一百蚊一餐餸三餸一湯就算係煲老火湯水都係d青紅蘿白之類有幾貴呀

珍珠宮

國民生產總值:42343

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我bunbun有錢都唔賺, 所以佢好小打斧頭, 因為我成日比 d 個人用品佢用 (公司 sample) 佢已經好開心, 唔會對我太差....... :lol:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.