跳至

首頁

尾頁

別墅

水痘針

請問是否同1歲針一齊打,或者分開打1個月後才打,定係返學前先須要打,請見諒太多問題。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 水痘針

分開打... 最好打完一歲針一個月先打

不過如果唔係成日出街返學/PG (接觸小朋友多), 可以唔使咁早...

別墅

吾該晒.....

男爵府

ERIC岩岩都打完水痘針$450啦.
係咪咁貴架. 咁你地打左未呀.
打一次之後唔洗再打架啦. 還掂都要打早D去打好D喎.

大宅

我都同盈盈打左啦, $420. 醫生話20年後打多一針喎.

男爵府

盈b媽 寫道:
我都同盈盈打左啦, $420. 醫生話20年後打多一針喎.

:-( :-( :-( 原來仲要打多支架. :-( :-( :-(

大宅

打左有咩反應嫁? 係咪冇咁容易生水痘?

男爵府

garytai 寫道:
打左有咩反應嫁? 係咪冇咁容易生水痘?

呢支針多數唔會發燒架,不過叫診所比埋退燒藥做後備囉.
水痘又痕又痛.好辛苦架,最怕比人感染到囉,打左都有機會出架,不過就出少D囉.唔洗咁辛苦痳.

PS:拎埋張打針既咭紙喎.因為佢要簽名同吸印章

大宅

唔該哂呀!~ ERICBB

首頁

尾頁

跳至