意見反饋
義工

產前產後 今日: 21|主題: 241060

我囝囝兩個月大,皮膚比較黑,係咪佢大個左皮膚都係較黑o既呢?

侯爵府

國民生產總值:22013

我囝囝兩個月大,皮膚比較黑,係咪佢大個左皮膚都係較黑o既呢?

如題...

該用戶已被刪除

Re: 我囝囝兩個月大,皮膚比較黑,係咪佢大個左皮膚都係較黑o既呢?

大宅

國民生產總值:1167

Re: 我囝囝兩個月大,皮膚比較黑,係咪佢大個左皮膚都係較黑o既呢?

我仔仔皮膚都算黑0架,可能我0地兩公婆都唔係白白淨淨啦…

等待驗證會員

國民生產總值:6690

我囝囝出世都黑蚊蚊又多毛毛架(成隻monkey咁), 不過大大下D胎毛慢慢丟, 亦變得越來越白淨, 朋友都話唔同晒, 由黑變白:lol:

大宅

國民生產總值:1950

我細個出世時比較黑, 皮膚皺皺地, 有個唔好心地的親戚
竟然當面問我阿媽:做咩生隻馬騮出來. 好在我大大下皮膚
又白番. 白過晒其他親戚的女仔.
我囝囝就似我, 出生都幾黑, 現家又白番晒, 個個都讚佢白淨
ga.

珊瑚宮

國民生產總值:113477

好媽媽勳章

我仔仔細個皮膚都算黑架,但而家就嚟11個月lu,越來越白&滑喎

複式洋房

國民生產總值:281

唔駛驚咖,我個仔出世到三個月都係黑憫憫,好醜樣,依家六個月大唔知點解白淨晒,你睇o下佢係咪好白淨呢? (唔知醜呀,自己贊自己個仔添)

珊瑚宮

好媽媽勳章

Elli_Ma
wa wa 好鐘意你個仔隻大脾啊

複式洋房

manicheung︰
Hahaaa~~~我都係呀,個衰仔仲要擺個咁誘人的姿勢,真係見到都想咬一啖!
不過,佢可能出緊牙仔,唔係好肯食奶,所以依家無咁好咬咁啦!:cry: :cry: :cry:

manicheung 寫道:
Elli_Ma
wa wa 好鐘意你個仔隻大脾啊

珊瑚宮

好媽媽勳章

我都想咬啖佢啊,你個b幾重啊

珍珠宮

國民生產總值:42343

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

見到呢個 topic真係開心, 因為我仔仔都黑呀.......
但我2公婆都係白嫁....... :-(

仲攪笑, bunbun抱住 baby, 佢2個既膚色好夾.... :-(

你地有冇發覺, 朝早起身, bb 既膚色白 d 嫁, 唔知點解, 內左會一路黑, 我成日懷疑係咪佢扭計, d 血行得快所以深色呢? 佢訓著左, 好靜時, 面色比較白嫁......

侯爵府

國民生產總值:22013

我d膚色屬好白果種架,而我老公就係好黑好黑果種
我唔想囝囝像我老公咁黑啊! :-(
等遲d睇下囝囝d膚色會唔會白番d先
希望好像你地咁,遲下會白返

複式洋房

manicheung︰佢上月底打針時19磅,不過唔知佢有無輕到呢。:cry:
係呢,你個bb幾大呀?
manicheung 寫道:
我都想咬啖佢啊,你個b幾重啊

複式洋房

moonychan︰放心啦,我個仔2/3個月都同你個仔一模一樣呀,睏醒就好白淨,喊完/扭計完就好黑(我諗係紅到黑o者!)依家白晒啦。不過,有時帶佢出街多D、曬多左,好似真係無咁白喎,唔知係咪BB的皮膚薄D呢?!
moonychan 寫道:
見到呢個 topic真係開心, 因為我仔仔都黑呀.......
但我2公婆都係白嫁....... :-(

仲攪笑, bunbun抱住 baby, 佢2個既膚色好夾.... :-(

你地有冇發覺, 朝早起身, bb 既膚色白 d 嫁, 唔知點解, 內左會一路黑, 我成日懷疑係咪佢扭計, d 血行得快所以深色呢? 佢訓著左, 好靜時, 面色比較白嫁......

伯爵府

國民生產總值:16302

好媽媽勳章

其實黑d白d又有乜所謂呢?
見到d人話人地個bb黑忟忟唔靚, 我只覺得佢好膚淺.
咁自己都唔應該做個膚淺既人囉.

大宅

國民生產總值:4390

我個仔出世都都好好黑架, 大左好d, 不過都不算白, 但我鐘意佢黑黑地, 健康膚色嘛 ~

大宅

國民生產總值:1316

我仔仔出世時膚色都好深架,但到三月左右就已經白番唔少

男爵府

國民生產總值:7084

有咩所謂woo,我個仔皮膚都偏黑,但我一d都唔擔心,
我重覺得好有型tin!!!

複式洋房

哈哈,正所謂「一白"庶"三醜」。我個仔眼細、鼻扁,所以我想佢皮膚白d,可以"庶"醜嘛!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.