興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無人用緊Sharp SX313?

HOLA
HOLA,,, 等我think think la
Thanks!

男爵府

都幾好呀,冇乜話收唔到喎!

rubyl928 寫道:
hola
出左拿?

比比
咁收得好唔好呀?

男爵府

比比 寫道:
我用左差不多1 個月,ok la,不過d鈴聲細聲d。最慘係我出左幾日之后就出橙色同綠色,我好鍾意綠色... 唔知有冇得換(學)呢?

比比,
我都係出左白色機無"耐"smartone就出橙同綠, 個死人"燒士"又唔話俾人知 ... (係無得換"學"架)
不過除左鈴聲細d外(要download大聲d既歌囉!) , 越用越鍾意, 畫質好"正", 大致都ok!!

別墅

請問lock咭係咩意思

[quote]
hola 寫道:
smartxxx平

民房

E, 我係smartone出左green color既, d terms 又同大家唔同喎.

(1) 係11月初出green color 既, 用左一個月左右; 部機好靚呀, function上我都好滿意, 只係ringtone比較細聲 同埋 無 radio

(2) lock 機 即係 呢部機只可以用smartone既3g plan 既電話卡; 唔可以用3 同 1010 既 3g plan. (3 既3g plan 真係抵好多, 不過d機好醜); 另外, 呢部機如果要用 mp3 做ringtone, 只可以係 smartone download d mp3 ringtone, 唔可以自己save 一隻mp3 做 ringtone. (不過有d 人識得破解, 但d 方法太煩, 我寧願不用了.....同埋係 smartone download一隻mp3 ringtone 好貴, 成$16, 我都唔捨得)

(3) 我個plan係: $2680 機價 (green or organe; 黑白只係 $2180). 必須要join smartone $128 既 3g plan 14個月 (1200+800 分鐘; 30min video call; 免費上 smartone in 既 3g 內容; 其他一律要收錢 (而且唔平!). 約滿之後可以 "付 $500" 解lock, 就可以用其他公司既 plan. (合約期內一樣可以"付 $500" 解lock, 不過只方便用mp3 ringtone, 如果合約內唔用smartone, 一樣要賠款)

民房

補充~~

而家smartone已經轉左plan, 因為我有朋友見過我部機, 覺得個plan可以想去出機, 不過plan已經轉左, 現在好似係:

$1980 (green/orange) 簽 14個月$178 既3g plan 而且要trade in 一部舊機比佢.

我自己覺得雖然 $1980 比 $2680 平好多, 不過d terms 煩好多呢. 而且計落唔係平左 (反而貴左).

$2680-$1980 = $700 (14個月係平均 $50/m), 等於 $128 plan 同 $178 plan 既差額. 但係唔洗比部舊機, 同埋除非真係要用咁多分鐘, 否則$178既plan都用唔哂 (video call就一定用得哂)

別墅

我本來好鐘意呢部機, 但係去到smartone想出之際, 佢話minimum $128 3g plan 都okay, 但佢話一定要用每月+$35(咩上網, 唔係好記得咩), 我就即時走人, 我覺得唔抵.

別墅

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有去睇過, 不過 smartone 真係唔抵, 佢 d plan 都唔平!
我見"鐳射"有得買水機, 價錢都係 $2480, 橙色仲要平 $100, 佢解晒所有野, 只係冇保養, 我而家想緊, 我都好鐘意呢部機, 唔知呢度有冇人用緊此款的水機呢? 可否分享下!

子爵府

鐳射 now sell at $2280. Go to Citicall to buy la, save more than $1,000 and no contract.

大宅

好媽媽勳章

HI,

我都出了部sx313白色, 我都聽人講話可以用mmf程式去download歌做手機玲聲有無人識呀分亨下啦???? :lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

我昨天都出左部白色機呀,好靚...!
我都想知點係邊度可以由mp3 轉 mmf 呀, 有冇人可以講比我知係邊個website 可以知道呀?

首頁

尾頁

跳至