自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

There is a light at the end of the tunnel!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 sylcaca 的帖子

公爵府

大時大節好多 part time, 5識路, 兼好多野都5熟

公爵府

我都係剛剛喂團去完大陸玩,睇到你既經歷司機迷路記真係好恐怖,而且我都真係幾O咀= =但係平安無事就當係一個難得既經驗吧,最緊要小朋友玩得開心呢~唔好唔開心喇~

大宅

真係一個奇妙且難忘既旅程

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

mouth:真係又"驚喜",又難忘喎 !mouth:
大家好,我是子悠~~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

所以我會揀自由行

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

驚恐旅行團

別墅

引用:不過依加大陸好多旅遊車都有GPS好少當失路

原帖由 ada29 於 11-12-27 發表
不過依加大陸好多旅遊車都有GPS好少當失路,外援就難講
我—家大細剛跟《安全》旅行社,司機有GPS都行錯路,好彩導遊熟路只誤了30分鐘左右。後面团友訓晒根本唔知,最後重讚司機安全俾多150人仔。還好導遊及領隊都係老手、全团唔夠20人都做足120分,扶老携幼,食用中上,意見書俾足5粒星

子爵府

我果次跟油麻地去華僑城, 都有類似以上情節, 身同感受比人賣豬仔導遊又走左去加上司機唔識路, 打番香港油麻地職員仲建議我地自己報警了事, 火都黎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一直都知道大陸領隊多數都係初初入行既新人, 不過, 咁既情況真係好O咀

男爵府

跟咁耐團都無幫襯過中女, 分行D人服務差, 好似唔使錢咁!

男爵府

我一家3口+埋其他家人朋友10個都係聖誕返大陸玩,我地係跟"尾食之旅"導遊小姐係大陸人,但係超good超體貼不過之前都有好多朋友仔都讚尾食好好的,初次體驗真不錯,反而之前又係跟中女去上海.....一肚子氣樓主下次可諗諗尾食超多線路,d導遊全部都好nice

伯爵府

請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:jackco-mami 的帖子

係呀!我都跟過呀!食同住都好好呀!我d朋友之後只報這間旅行社咋!d導遊好好呀!大家直得使下呀!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我一家3口+埋其他家人朋友10個都係聖誕返大

原帖由 jackco-mami 於 11-12-28 發表
我一家3口+埋其他家人朋友10個都係聖誕返大陸玩,我地係跟"尾食之旅"導遊小姐係大陸人,但係超good超體貼:goo ...

子爵府

好緊張呀你個行程~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我又覺得無咩大不了, 我老公以前做領隊, 聽得多了! 盪失路, 唔係大陸LOCAL團, 係歐洲盪左幾個鐘! 結果係我老公俾錢搵的士司機帶路
大時大節去旅行就實出事, 因為所有野都爆, 平時D旅遊既FULL左就用廠車, 司機係臨時工, 唔識路唔奇, 酒店又爆, 所有野唔夠分, 細路無飛果下, 我自己都試過(仲要食早餐俾人問候), 大陸就係咁, 真係要鬥"爛", 你凶我咩, 我大聲過你!

好多野其實個領隊都控制唔到, 但好多人就鐘意搵個領隊黎出氣(包括野唔好食, 司機唔識路, 酒店SERVICE唔好, 間房唔靚無景, 班機DELAY.....)

珍珠宮

領隊好多好屎

首頁

尾頁

跳至