意見反饋
義工

自由報料 今日: 60|主題: 268023

智慧齒

複式洋房

國民生產總值:270

智慧齒

請問脫智慧齒之前,同之後有什麼要注意呀 ? 我打算今個月去脫 (因為成日忍忍作痛), 好驚呀 :cry:

大宅

國民生產總值:4042

Re: 智慧齒

唔駛驚,脫了就唔會再痛,一了百了,我都脫過,麻醉藥過後,痛左一日,第二日唔痛,食到
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

別墅

國民生產總值:786

我洗怕喎, 我都剝咗3隻智慧歯。
第一隻打橫生(18歲剝), 第ニ隻打橫生(20零歲), 第三隻打直生,不過唔夠位出,又成日咬親面生飛滋,所以(3X歲)二個月前剝。
剝咗就一了百了, 唔洗心掛掛。

大宅

國民生產總值:2861

我依家都生緊哦~~你們脫佐它要幾多錢哦??

有人在言语间刺伤了你,你愤而离开,可只是人的离开,心却没有离开,你只是一心一意地生气,在情绪上做文章——这是对生命的浪费,而且是很坏的浪费。毕竟,生气也是需要花力气的,而且生气一定伤元气。所以,聪明如 ...

大宅

國民生產總值:1876

我4隻都脫左, 廿幾歲脫, 又係橫生要開刀要連針,
個傷口唔係好痛, 最痛係條脷, 因為個e生手勢差,
開刀時界到我條脷, 足足成個星期食唔到野; 第
2-4隻响另一間脫(三十歲), 好快又唔痛, 仲有價
講, e生初初話要千五, 我同佢講呢隻等左成十年
先脫既原因, 除左怕痛之外, 係因為太貴唔倽得,
終於俾我講到千二。

水晶宮

國民生產總值:51902

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sunnyday 寫道:
請問脫智慧齒之前,同之後有什麼要注意呀 ? 我打算今個月去脫 (因為成日忍忍作痛), 好驚呀 :cry:

如果痛緊,發炎紅腫緊係唔可以脫住的。要等到唔痛先可以脫。
脫前唔好空肚去,因為脫左之後起碼有半日至一日咬唔到食物。

大宅

國民生產總值:3544

你放鬆D唔好咁緊張, 醫生會快幫你脫左...

如果你緊張, 咁就唔麻煩小小

別墅

國民生產總值:786

qq512qq 寫道:
我依家都生緊哦~~你們脫佐它要幾多錢哦??

打橫生的要開刀,和聯針, 所以貴d, 10幾年前都要1500元。
2個月前剝的only $400, 因為直生, 就禁剝不用聯針。 :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.