自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

去迪士尼有咩貼士呀?

下星期帶囡囡去迪士尼玩,有咩要注意呢?請指教!

禁止發言

Re: 去迪士尼有咩貼士呀?

子爵府

2020勳章

cherriemama,

I want to know too, can you tell me after you have the trip to disneyland?

男爵府

Hi vanessamom,

OK, no problem! But I still not yet received ar!

vanessamom 寫道:

I want to know too, can you tell me after you have the trip to disneyland?

男爵府

我都係今個SUNDAY去呀,我COPY埋,之前BK媽咪SEND俾我既"迪士尼全攻略帶去.哈哈~~好厚一疊.

複式洋房

crystaltochan,

Can you email me the detail? [email protected]

子爵府

其實都唔駛帶攻略la~~ 宜家去就算星期六都唔多人, 不過入場就記得先book位食lunch and/or dinner, 仲有, 如果租左bb車, 唔好多遲先還車, 因為會排晒大隊~

同埋我發現份攻略好似有d野唔update wo~

複式洋房

I have received the mail, it is very good.
Thanks
:-P

男爵府

一入場就要book位食lunch & dinner? o係邊到book呀?係咪有好多間餐廳,邊間正呀?

hinhinmom 寫道:
其實都唔駛帶攻略la~~ 宜家去就算星期六都唔多人, 不過入場就記得先book位食lunch and/or dinner~

子爵府

我試過大街餐廳, 幾好, 唔貴, lunch $50-60/set, 兒童餐$25/set, 記得要先book位, 我上次去book左2:00食lunch, 我見有d人walk-in去無book位, 個侍應話最快都要3:30pm先有位~~ 如果你唔去佢地d餐廳食就可以唔駛book, 但係如果有小朋友, 去餐廳就會舒服d~ :mrgreen:

男爵府

昨天去完迪士尼,人多到不得了,記得要攞fast pass,如果唔係排餐死,但有d無fast pass,排到腳軟,噚日又曬,熱死.自由行又鐘意打尖,好黑人憎!!!
'巴斯光年星際歷險'.'小熊維尼"好啱小朋友玩,我個仔玩兩次仲想玩.獅子王慶典同埋米奇劇場好好睇.仲有呀,煙花好靚啊~~襯埋城堡背景.靚到不得了.
d紀念品好靚,好多人買.

複式洋房

宜家有無d discount ticket 賣呀?

男爵府

好媽媽勳章

我想今個星期五(11/11)一家大細去, 唔知有冇人有discount ticket 賣呢?有就PM我啦.

大宅

BK Milk勳章

我都想知, thanks...
Betty 寫道:
宜家有無d discount ticket 賣呀?

大宅

Cherriemama,

咁要睇你囡囡坐唔坐車仔, 可以租 ($50一天), 唔使帶咁多水, restaurant同有的地方有得斟,汽水$15, 水$10, 去夢幻花園先同人物影相冇咁晒同迫, 尤其係Micky & Minnie, 再唔係4:30後先去排, 平日去唔使用快証, 任玩, 假日去要, 先取巴斯光年, 買野唔好太夜, 會迫埋好多人, 帶多套小朋友衫, 一來濕左可以換, 二來映相都多的花款, 火車站關門前2小時停開, 坐完可以在番二樓睇煙花, 唔使迫又睇得清, 睇完又走得快的, 當然要帶夠錢, 相機同vid-cam spare電

大宅

我都會去,可以e_mail 份略比我嗎? [email protected]

版主

2020勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

如閒日去,其實唔駛睇供略都得,星期六/日去就最好早啲去,一開門就先去玩buzzy/space mountain,跟住去睇米奇幻想曲(小朋友會睇得好開心,啲嘢係佢面前飛),記住先去小熊維尼歷險之旅取fastpass先,如睇完米奇幻想曲而仲未夠時間去小熊維尼歷險之旅就可玩轉轉杯或同迪士尼朋友影相,再去森林河流之旅.
多數12:00後開始就會多人,所以有邊啲想玩就要諗定一入去就玩咗先,到睇米奇金獎音樂劇(我仔仔覺得唔好睇)就可以取定fastpass玩未玩的設施.
同迪士尼朋友影相唔駛排好耐,最重要一見到邊個冇咁多人就影咗先,因mickey同minnie係最多人,啲人一去就搵佢地先,所以多數會排耐啲.
而買嘢可以係睇巡遊之前,買完就係門口搵位,因睇巡遊之後好多人入去買,啲自由行冇咩禮貌,就算你睇緊都唔理你架.

大宅

帶多D零錢,一蚊,兩蚊,印牌仔十元一個,有很多款.
但最好逐個一蚊,兩蚊放入去,一見個製着燈就唔好再放錢,按製就印得,即印一個牌仔唔駛十元,如果一開始入十元就十元喇!
我本來唔知架,我都未入完錢,仔仔就心急按製先發現,之後試過三部機都係咁.
但唔知現在有冇人發現整返好D機!
我十月十幾號嗰日去架.

洋房

tungtungma814,

唔該我想問下你點樣可以"火車站關門前2小時停開, 坐完可以在番二樓睇煙花, 唔使迫又睇得清, 睇完又走得快的" 是否座最後一班火車然後上2樓睇煙火嗎? Thanks!

洋房

你可否email

首頁

尾頁

跳至