自由報料

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 去迪士尼有咩貼士呀?

Dear mangtau & ak1130

Thanks a lot!!!

mangtau 寫道:
個D係水粉, 我覺得就唔需要穿, 但個度D柱會無啦啦係下面噴水出黎, 我老公同個女條褲後面就中招勒, 不過都係少少濕 ~

洋房

請問各位,仔仔10月剛剛11歲,現在是否要買成人票呢?

男爵府

請問:

1) 聽聞持有香港身份證買票, 會有$50 discount, 是嗎?
2) 我個囡只得兩歲, 有沒有機動遊戲她可以玩?
3) 請問是否只有"大街餐廳"比較平?
4) 我可否自行帶水(私家膠樽或奶樽)給囡囡飲?
5) 若一家大細, 有老有少, 那個地方最值得留連多些時間?

謝謝報料!

大宅

hi yuenwa,

1) 聽聞持有香港身份證買票, 會有$50 discount, 是嗎?

只在11月份

2) 我個囡只得兩歲, 有沒有機動遊戲她可以玩?

基本上除咗飛越太空山space mountain之外,所有遊戲都啱小朋友玩,至於老人家,如不須用輪椅等輔助工具的話,亦是所有遊戲也可以玩,當然有少許畏高除外,因為有些只是在半空中轉動而沒有離心力的簡單遊戲,如小飛象旋轉世界和太空飛碟等。

3) 請問是否只有"大街餐廳"比較平?
唔覺得特別平

4) 我可否自行帶水(私家膠樽或奶樽)給囡囡飲?

水是可以帶的,至於食物是不可以。可以自携私家膠樽或奶樽,如是大人飲的水唔須要帶太多,基本上所有廁所門口都有"禁"上來的水機。但我個人唔見議太細小朋友飲用。

5) 若一家大細, 有老有少, 那個地方最值得留連多些時間?

至於那裡值得留多些時間,就好視乎你的喜好,如果家人都沒有到過美國,可於美國小鎮大街影多d相留念,都幾有美國小鎮風味!另外,“米奇金獎音樂劇”和“米奇幻想曲(3D電影)”都好值得一看的,千萬不要錯過!但要肯定小朋友唔怕黑先好入場,或者事前在家中多加嘗試。

男爵府

ak1130,

多謝你的貼士

請問"大街餐廳"是否大概$60-70一人的那一間?

大宅

can you send "迪士尼全攻略" to me , thank you

e-mail address: [email protected]

別墅

when willl the 機動遊戲 closed for weekday and sunday?

洋房

wendywong119 寫道:
請問各位,仔仔10月剛剛11歲,現在是否要買成人票呢?

如果面貌唔覺大, 就買小童
聰爸太縱亞仔, 聰聰變咗頑皮仔, 聰媽就變咗長氣鬼

洋房

Dear 小聰媽咪
Thanks a lot!!!

別墅

下星期六去迪士尼, 有野想請問:
1) 邊度適合比亞仔訓一陣晏覺?
2) 邊間餐廳d食物及佈置arm小朋友多d?
3) 係咪假日泊車都係$120?
4) 入埸後可以出入樂園幾多次?

複式洋房

can you send "迪士尼全攻略" to me , thank you~
[email protected]

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

can you send "迪士尼全攻略" to me , thank you

子爵府

醒目開學勳章

我想問各位平日多唔多公主周圍行呀! 因為我個女好鍾意佢o地ga! 我想下個星期一去!!

男爵府

多呀!要同公主影相,就要去睡公主城堡附近(右手邊有個亨),d公主會輪流出動!

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

crystaltochan 寫道:
我都係今個SUNDAY去呀,我COPY埋,之前BK媽咪SEND俾我既"迪士尼全攻略帶去.哈哈~~好厚一疊.

Pls check pm.
Thanks.

男爵府

me too ah.
email address : [email protected]
Thanks a lot.

複式洋房

hi yuenwa:::
can you send "迪士尼全攻略" to me , thank you!!!

複式洋房

thanks.

男爵府

hinhinmom,

"我試過大街餐廳, 幾好, 唔貴, lunch $50-60/set, 兒童餐$25/set, 記得要先book位.... " please advise the no.

Thanks.

Chelsea

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

iivybb 寫道:
hi yuenwa:::
can you send "迪士尼全攻略" to me , thank you!!!

me too! my email: [email protected]

Thanks in advance!

首頁

尾頁

跳至