產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

照得咁密驚唔驚

想問照得多超聲波怕唔怕, 我本身政府同私家兩邊睇, 因為我11月2日先在私家照完, 但我覺得依個醫生唔好, 朋友介紹個醫生比我, 會在11月11日去睇, 到時醫生實同我照, 照得咁密驚唔驚,

複式洋房

Re: 照得咁密驚唔驚

我聽日講唔可以成日照架~
對bb有影響唔好架

男爵府

有經驗的醫生照是沒有問題, 一次不要照超過半個鐘

別墅

結構性超聲波要照成半個鍾喔 ,超聲波沒有害的.

別墅

我唸無問題啩!
我由26/9照第一次,差不多每個星期照一次已經照左5次, 因為早前見紅加上上一胎小產, 所以個醫生都好緊謹.
helencyl

別墅

好似話係無問題喎

複式洋房

seeci,
應該唔怕, 我生 2 個女時, 頭 3 個月都是 1 星期照 1 次, 定了之後便 1 個月再照. ok, 應該安全, 不過要找個好 d, 有經驗的醫生.
daisy

別墅

我之前問過c+醫生, 佢話無問題, 超聲波唔會對bb有害, 佢話實驗室要研究bb生長情況, 仲會不停地用照聲波照住添.....
佢反而問我點解話有害, 在邊樹聽返來喎!

伯爵府

照超聲波對BB冇害架,你可以問下醫生囉,再係咁擔心
該用戶已被刪除

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

該用戶已被刪除

大宅

I only went to see my doctor twice, 1st time in the 6th week & 2nd time 9th week. both times I had the scan. A nurse told me that we should not have too much scan because it was not good for the baby

別墅

我而家4個星期檢查先照一次, 我相信無問題, 如果有, 醫生點咁照得咁密喎!

男爵府

I asked my doctor what is the impact of too much u/s. He told me that the baby would have higher chance of being left handed.

複式洋房

之前見Dr.Law, 問過佢有關問題,佢話日日照都冇問題喎!唔知真唔真?
因過期居留成個星期,催佢又唔出嚟,結果俾人逮介出境(肚). 26/2(出世) 3.885kg 8.55lb 2/3(5 days) 3.76kg 8.27lb 28/3(1 m) 4.71kg 10.36lb 2/5 (2m6d) 5.80kg 12.76lb

首頁

尾頁

跳至