論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

印傭真係蠢過菲傭好多!

之前用過2個菲傭, 1個local hire, 1個overseas, 都好醒. 但正正因為菲傭太精,又偷懶, 攪到屋企有工人好似冇工人咁. 所以今次請了個overseas的印傭. 仲係在新加坡做過tim. 不過真係估唔到印傭同菲傭的質素真係差咁大. 個印傭真係蠢過隻豬. 明明唔明我講什麼, 永遠只係話yes, yes. 唔明就應該問啦. 真係死蠢!
我究竟係咪選錯了? :-|

男爵府

Re: 印傭真係蠢過菲傭好多!

agree, my colleague hire yan yan who arrived one month late than my bun bun....

my bun bun could cook dinner with soup and at least two dishes, she did not know how to make even very simple foods in very beginning, all learn from my relatives

her yan yan still not know how to cook, dinner out :-( :-(

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Agree.
I hired 2 yan yan, they all stupid; Now my bun bun is pretend to stupid.

複式洋房

我是新人, 只是想請返個工人, 聽朋友話上來看看, 完來印傭甘, 但d bun bun又聰明過頭, 點算?

大宅

my yan yan is very smart and in HK for 10 years, like bun bun want to argue and negotiation.

大宅

my yan yan is very good woh!!! Not stupid, and i renew the contract last mth. She is now in indoesia, and i miss her very much. She will come back next week.

男爵府

好媽媽勳章

我個印印又唔蠢喎!! 我反而驚佢精過頭咋!!!

複式洋房

I used to hire a very very very stupid bun bun & she thought she was very smart & i was the stupid one. 哈哈!!! Yes...i was the stupid one to pay her to make me upset, angry, cry & frustrated.

珊瑚宮

好媽媽勳章

其實賓or印都有精同蠢,視乎佢哋會唔會表現出比你睇,你都講你揀個叻嘅佢又偷懶,蠢嘅你可以教,但最緊要唔好偷嘢&講大話,如果佢咁醒你咪又係擔心佢醒過龍.

侯爵府

好媽媽勳章

731mon 寫道:
我個印印又唔蠢喎!! 我反而驚佢精過頭咋!!!

me too.
[img align=right][/img]

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

我最近請咗個印,响香港做過,好聰明,主動做嘢,不過有時冇D禮貎,重同你有D argue

大宅

針冇兩頭利,菲係醒d,不過駁咀駁舌,以為自己好叻,我講咩佢駁咩激到我生蝦咁跳!印係蠢d,不過聽教聽話,答yes好過係咁駁你咀!你要醒,就蠱惑d.要聽話嘅,就蠢d. 不過佢聽教聽話就可以啦

伯爵府

我個印都好醒喎, 做野ok, 煮野食又叻, 係唔係好識煲老火湯.

我教佢係yahoo開email a/c, 講左一次佢就識. 出乎我意料之外!!

侯爵府

我個印印黎咗3個禮拜, 亦係我第一次請工人. 佢哋蠢過賓賓我預咗, 但希望唔好太極品, 我真係會頂佢唔蒲. 但我同意, 有時佢哋其實根本唔係好明你同佢講乜, 但佢都"哦..哦..", 所以我老公同佢嚴正聲明, 唔明真係要唔怕問, 唔好扮明, 唔係我哋以為你明, 你又做錯, 我哋會鬧架.

大宅

我個印印好鬼叻, 我覺得精過頭

大宅

好彩,我個印印唔蠢喎,做了2個幾月,她都好記性,幾醒目嫁!
最好就係唔會好似賓賓咁鍾意argue!成日以為自己好叻!

民房

吾只印傭永遠只係話yes,yes菲傭都一樣係有呢d問題

大宅

我之前請賓,用左六年先唔用,轉印,我而家日日都激氣,佢蠢,又要唔聽我講,揍仔仲要我提佢要提我仔出門口呀,快食呀kam, 我而家就好似係佢秘書lor, 死未!

別墅

總之請工人就係煩!
宜家又有d心思思想炒個印傭, 請返個bun bun.
大家認為應該比幾耐個印印pick up, 唔ok先炒呢?

首頁

尾頁

跳至