意見反饋
義工
[2005年] 幾重先標準呢?

洋房

國民生產總值:210

幾重先標準呢?

我BB出世時只得6磅3安士,滿月時8磅10安士.姑娘話佢係奀BB!到咗兩個月零十七日返去磅有11磅2安士,但姑娘話佢算細碼BB,但有重就得!究竟點先算標準呢? 你們的BB而家幾重架? ?-(

男爵府

國民生產總值:7084

Re: 幾重先標準呢?

無標準ga...
只要bb吃得好,有長肉,就ok...
個個bb體質和吸收唔同,無得比較ga...

我b出世3.46kg,依家2個月6.31kg,係大碼bb

別墅

國民生產總值:720

我個囡出世3.17kg,滿月時4.66kg,2個月5.79kg

伯爵府

國民生產總值:18722

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mcdull媽咪,
我bb同你個差唔多, 兩個月 around 10.5lbs. e生話ok, 比例大约有75個bb重過佢, 但有25個bb輕過佢。你係未餵全人奶??

複式洋房

國民生產總值:167

我個b佢得 一個月零幾日,但已經 12磅半咁佢係咪肥咗d呢??
可否比d意見轉唔轉奶粉好呢??再加上佢唔係日日都有大便??佢食緊明冶

別墅

國民生產總值:928

jessica0601 寫道:
我個b佢得 一個月零幾日,但已經 12磅半咁佢係咪肥咗d呢??
可否比d意見轉唔轉奶粉好呢??再加上佢唔係日日都有大便??佢食緊明冶

吓...... 我囡囡2個月都係得10磅多d, 我睇佢都有少少肉地, 咁你bb未肥肥地, 男仔定女仔呀!!!!

複式洋房

國民生產總值:222

jessica,
你bb真係好勁!!我BB出世9.9磅, 1個月11.5磅
2個月14.5磅,我阿宜家都係飲5OZ咋 (2個半月)
我諗你阿B好吸收

別墅

國民生產總值:928

嘩9.9磅 你順產or開刀呀???未係超級BB ......囝仔定囡囡呀???
sallybaby 寫道:
jessica,
你bb真係好勁!!我BB出世9.9磅, 1個月11.5磅
2個月14.5磅,我阿宜家都係飲5OZ咋 (2個半月)
我諗你阿B好吸收

複式洋房

國民生產總值:222

係仔嚟嫁,唔開刀生唔出bor, bb仲係38週出世

大宅

國民生產總值:1325

我阿b出世6.6磅,1個月7天時10.2磅,姑娘話重得幾好。

聽講BB 到第三個月滿時 double 出世的磅數便 ok.

禁止訪問

國民生產總值:81803

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.